Öğrenci Kariyeri Banner

Jetgiller Gerçek Oluyor: eVTOL ve Hava Taksi Tanıtıldı!

Jetgiller Gerçek Oluyor: eVTOL ve Hava Taksi Tanıtıldı!

Birkaç sene içinde hava taksi ve otobüs alanında olacak gelişmeler gökyüzünde büyük bir rekabeti başlatacak gibi görünüyor. Ulaşım sektörü yakın zamanda büyük bir değişime uğrayacak diyebiliriz.

Jetgiller çizgi filmini birçoğunuz hatırlayacaktır. Geoger Jetgil'in kullandığı uçan araba hepimizi etkilemiş ve bizi hayal kurmaya teşvik etmiştir. Bir neslin özendiği ve beklediği şey çok yakında karşımıza çıkacak. 

New York merkezli e VTOL girişimi Kelekona, 40 yolcu veya 10 bin lb (4.540 kg) kargo taşıyan, pilotlu eVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing Vehicles-Elektrikli dikey kalkış ve iniş) uçağı geliştiriyor. Hava otobüsü olarak nitelendirilen bu uçak için uzmanlar bu tasarımı şık ve fütürist olarak nitelendiriyor. 

eVTOL hava otobüsünün Los Angeles'tan San Francisco'ya sadece bir saat içinde yolu alabileceğini iddia ediliyor. 30 dakikalık bir uçuş için fiyatı ise 85 dolarlık bir tren biletine eşit ve aynı maliyette olması öngörülüyor. Bununla ilgili yasal prosedürlerin ise 2025'te tamamlanacağı söyleniyor.

Uçağın gövdesi, 3D baskılı kompozit ve alüminyumdan yapılacak bu yüzden uçağın kendi ağırlığını taşımak da güç olacak. Pil teknolojisi gelişmeye başlamış olsa da tasarım hala bilgisayar simülasyonu aşamasında olduğunu da söylemeliyiz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.