Öğrenci Kariyeri Banner

Jeff Bezos Ölümsüzlüğe Yatırım Yapıyor!

Jeff Bezos Ölümsüzlüğe Yatırım Yapıyor!

Jeff Bezos bu kez de ölümsüzlüğü bulmak için kolları sıvadı. Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, ölümsüzlüğü araştırma kapsamında Altos Labs şirketine yeni bir yatırım yaptı.

ABD merkezli Altos Labs adlı şirket, ölümsüzlüğü keşfetmek için araştırmalar yapıyor. Bezos ise hedeflerine daha çabuk ulaşmanın yollarını araştırıyor.

Verilen bilgilere göre Altos Lab; temel olarak hücreye protein eklemeyi içeren, ayrıca hücreye kök hücre benzeri bir duruma dönmesi talimatı veren ”yeniden programlama” isimli bir teknoloji üzerine çalışıyor.

Daha önce 2012 yılında Bilim adamı Shinya Yamanaka, bu yöntemi farelerde denedi ve Nobel ödülüne layık görülmüştü. İşte Altos Labs’ın araştırmalarında da yine Shinya Yamanaka’ya göreceğiz. Yamanaka, Altos Labs’a bilimsel danışma kurulu başkanı olarak katılacak ve araştırmalara da katkı sağlayacak.

Yaşlanma karşıtı olarak araştırmalar yapan Altos Lab, şu anda çalışmalarına ABD ve Birleşik Krallık’ta devam ediyor. Fakat şirket önümüzdeki günlerde araştırma kapsamını genişletmek için; Körfez, San Diego, Cambridge, Birleşik Krallık ve Japonya’da birden fazla araştırma enstitüsü kuracak ve çalışmalarını hızlandıracak bilgisi de gündem de.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.