Öğrenci Kariyeri Banner

İzlerken Keyif Alabileceğiniz Kısa Filmler

İzlerken Keyif Alabileceğiniz Kısa Filmler

Uzun metrajlı filmlerin yanı sıra günümüzde pek çok kısa film de çekiliyor ve birçok insan tarafından takip ediliyor. Hatta öyle ki kurumlar tarafından öğrencilere yönelik kısa film yarışmaları düzenleniyor. 
İzlerken keyif alabileceğiniz filmleri sizlerle paylaşıyoruz.  

Audible: Engel Tanımayan Başarı 

İşitme Engelliler Lisesi’ne giden ve lisenin futbol takımında yer alan Amaree McKenstry-Hall, yakın bir arkadaşının intiharı ile büyük bir yıkıma uğrar. Netflix’te yer alan bu belgesel, Amaree’nin ailesi ve çevresiyle olan ilişkilerine odaklanıyor. 

My Life as a Zucchini

Fransız yazar Gilles Paris’in kitabından uyarlanan “Kabakçığın Hayatı”, 9 yaşındaki “Kabak” isimli bir çocuğun yetiştirme yurdundaki yaşamından bahsediyor. Film boyunca çocuğun sevgiyi, güveni, dayanışmayı, umudu öğrenerek yeniden hayata tutunma çabalarını izliyoruz. 

Waves’98 

15 dakikalık bu kısa film, animasyon kategorisinde yer alıyor. Bu filmin çoğu elle çizilen eskizlerden oluşsa da, resmedilen manzaralar Beyrut’a ait. Omar adlı Lübnanlı bir gencin hikayesine odaklanan animasyon, Beyrut’taki banliyö yaşamını seyirciyle paylaşıyor. 

Robin Robin 

Oscar Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Film dalına aday gösterilen film, yumurtası bir çöplüğe yuvarlandıktan sonra bir fare ailesi tarafından yetiştirilen küçük bir kuşun öyküsünü anlatıyor. 

Bao  

2018 yılı Pixar yapımlı kısa film, çocuk sahibi olamayan bir kadının, el yapımı hamurlarının hayat bulmasıyla anneliği deneyimlemeye çalışmasını konu ediniyor. Film, 2019 yılında En İyi Animasyon Filmi Oscar ödülünü de kazandı. 

The Trader

Gezgin bir tüccarın yaşamını anlatan The Trader, Gürcistan’ın kırsal yaşamını seyirciyle buluşturuyor. Belgesel Sundance Film Festivali Kısa Film Jürisi Ödülü'nü kazandı.

Sitara: Let Girls Dream 

2019 yapımı kısa film, pilot olmayı hayal eden 14 yaşındaki Pari’yi anlatıyor. Babasının farklı düşünceleriyle karşılaşan Pari’nin hikayesi izleyicileri oldukça etkiliyor. 

Kitbull

Pixar tarafından yapılan Kitbull, bir köpek ve kedinin arkadaşlığını anlatıyor. İki hayvan arasında gelişen dostluğa odaklanan film, tüm filmi hayvanların bakış açısından, yere yakın bir şekilde anlatıyor. Dilerseniz filmin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Hair Love


2019 yapımı olan Hair Love filmi, annesinin nerede olduğunu bilmediğimiz bir küçük kızı seyirciyle buluşturuyor. Babasının saçını yapmakta zorlandığı küçük kızın öyküsü, izleyicilere farklı duygular yaşatıyor. 


Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.