Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Yüksek Ortalama Hedefleyenler İçin Öneriler!

Üniversitede Yüksek Ortalama Hedefleyenler İçin Öneriler!

Üniversitelerin açılmasına artık çok az bir süre kalmışken not ortalamasını uçurmak isteyenlerin dikkate alması gereken bazı önerileri derledik

İşte yüksek ortalama hedefleyenlerin dikkat etmesi gerekenler:

Planlı Çalışmak:

Ders programınız dışında kalan süreyi okula gidiş-dönüş, uyku ve ders çalışma süreleri şeklinde ayırmanız gerekiyor. Uyku düzeninize dikkat etmeniz zaten başarılı olmanızda oldukça etkili olacaktır ancak daha önemli bir şey var ki; ders çalışma saatlerinizi olabildiğince okul öncesine koymanız. 

Mümkün olduğunca okula gitmeden ders çalışmaya özen göstermelisiniz çünkü okuldan sonra beyniniz dolu ve yorgun olacağınızdan yeterince verim alamayabilirsiniz.

Çalışma Düzeni:

Uyandıktan sonra 1 saat boyunca çok sürükleyici olmayan ama kafa dağıtıcı bir dizi izleyebilirsiniz. Sonrasında da saat başı belirli aralıklarla ara vererek 3-4 saat boyunca verimli bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Ders çalışma saatlerinizi olabildiğince erkene çekmeye çalışın. Günün ilerleyen saatlerinde enerjiniz düşebilir ve isteğiniz azalabilir.

Çalışma Şekli:

  • Derste not tutmak her zaman en önemlisidir. Dersten sonra aldığınız notları 1-2 kere okusanız o bile yeterli olacaktır. Ve her ders için ayrı defter kullanmaya özen gösterin.
  • Anlamadığınız bir yer olursa mutlaka not alıp hocaya sormalısınız, es geçmeyin.
  • Hocadan kitap önerileri isteyebilirsiniz. Dersi daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır.
  • Dönem başlamadan ilgili derste hangi konuların işleneceğine bakıp hazırlık yapabilirsiniz.
  • Okuyarak değil ağırlıklı olarak yazarak çalışın.
  • Bu konu sınavda çıkar mı çıkmaz mı ayrımı yapmadan tüm konuları tekrar edin. Konular sınav için değil kişi için öğrenilmelidir çünkü bu sizin işiniz ve ne kadar iyi anlarsınız işinizde o kadar iyi olursunuz. Bu yüzden çalışmak kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırımdır.

 


Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.