Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube, Kullanıcıların Sınırlarını Zorlamaya Devam Ediyor!

YouTube, Kullanıcıların Sınırlarını Zorlamaya Devam Ediyor!

Durmadan reklamlar konusunda şartları zorlaştıran YouTube, şimdi de arka arkaya geçilemeyen 10 reklam sistemini test ediyor. YouTube kullanıcıları ise bu gelişmelere tepki gösteriyor.

Dünyanın en popüler video platformu olan YouTube, ortaya ilk çıktığı günden bugüne kadar ciddi gelişmeler göstererek bambaşka bir boyuta ulaştı. Platform şu anda bazı kişiler için hem bilgi hem eğlence hem de sorunlarının tek çözümü olarak kabul ediliyor.

YouTube’un Premium abonelik sistemi olan YouTube Premium da 2014’teki ilk ortaya çıkışından beri büyük oranda değişimler gösterdi. İlk başlarda Music Key olarak bilinen bu abonelik sistemi zamanla, artan reklamlardan kurtulmanın bir yolu olarak görüldü.

Belirli Ülkelerde Test Edilmeye Başlandı!

Popüler forum sitesi Reddit ve Twitter platformundaki ABD’li ve Kanadalı kullanıcılar, YouTube’un video başlarında ve aralarında arka arkaya geçilemeyen 10 reklam koyduğunu belirterek tepki gösterdiler. Bu reklamlar her ne kadar 5-6 saniyelik reklamlar olsa da bu toplamda 1 dakikalık zaman kaybına neden oluyor.

Her 4-5 dakikada bir bu reklamlardan 10 tane gördüklerini belirten kullanıcılar, YouTube’un bu sistemi getirmesine büyük tepki gösteriyorlar. Kullanıcılar bu reklamları genellikle mobil cihazlarda ve Android TV Box’larda yaşadıklarını da vurguluyor.

Forumlardaki kullanıcıların bazıları video başlarında 10 reklam gördüklerini, bazıları 5 reklam bazıları ise 8 reklam gördüklerini söylüyor. Reklamların sayısı çoğu kullanıcıda değişiyor ancak bu reklamları görenlerin büyük çoğunluğu 10 reklam gördüklerini belirtiyor. Kullanıcılar bu durumun YouTube’un daha çok Premium abonelik satması ve ücretsiz kullanıcıları bir nevi “bezdirmesi” olarak ifade ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.