Öğrenci Kariyeri Banner

İyileşmesek Daha İyi Diyeceğiniz En İlginç 6 Tedavi Yöntemi

İyileşmesek Daha İyi Diyeceğiniz En İlginç 6 Tedavi Yöntemi

Sağlık tüm zamanlar için en kıymetli hazinemizdir. Bu hazineye sahip çıkabilmek adına şu an başarılı yöntemlere sahip olsak da yıllar önce yapılan tedavilere bakıldığında oldukça korkutucu ve enteresan yöntemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Hadi gelin bu yöntemlere birlikte bakalım.

1)Frengi Hastalığı

Uzun yıllar önce frengi hastalığını iyileştirmek için civa klorür kullanılıyordu. Bunun yanında depresyon gibi bazı hastalıklar için de cıva şurupları oldukça popülerdi. Biz cıvanın oldukça tehlikeli ve zehirliolduğunu bilsek de  Antik Yunanlılar ve Persler sağlık sorunları için cıva içiyor ya da vücutlarına çekinmeden sürüyorlardı. 20.yy'ın başına kadar  cinsel yolla bulaşan hastalıkları için de cıva kullanılmaya devam edilmiştir.

2)Kurtçuklar

Özellikle 1940'lı yıllarda uygulanan bu yöntemle, açık yaranın üstüne koyulan kurtçukların yara dokusunu kemirerek yara etrafındaki dokuyu bakterilerden arındırdığı düşünülürdü. 

3)Ruhsal Hastalıklara Lobotomi

Tüm zamanların en tartışmalı tedavi şekillerinden olan lobotomi özellikle 20.yy'ın başlarında psikiyatristler tarafında çokça önerilen bir yöntemdi. Şizofreni hastalarının kafalarını bir "buz kıracağıyla" delerek ya da çekiç yardımıyla beyin loblarından birinin ya da bir parçasının alınmasıyla yapılan bu tedavi sonucu binlerce insan yaşamını yititrmiş olsa da, doktorlar uzun süre bu yöntemi kullanmaya devam etmişlerdir.

Lobotominin hastalara ve doktorlara olan etkisine daha yakından bakmak isterseniz "Guguk Kuşu" filmini izlemenizi şiddetle öneririz.

4)İdrar İçme

Birçok medeniyet, özellikle cilde iyi geldiği ve alarjileri iyileştirdiği için idrar içmenin faydalı olduğuna inanırdı. Bunun yanında idrar, diş beyazlatmak ya da meditasyonu klaylaştırmak için de sık sık tercih edilirdi.

5)Zayıflamak İsteyenlere Arsenik  

Eski çağlarda kilo vermek için her yönteme başvuran insanlar bu uğurda arsenik içeren ilaçları kullanmışlardır.  Zayıflamak için kullanılan diğer yöntemlerden olan domuz yağı yüzden o dönemde yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir.

6)Arı Zehri

Romatizma ya da artrit gibi hastalıkların tedavisi için doktorlar, arıların hastayı ağız ya da burnundan sokalarını sağlayarak onları iyileştireceklerini sanırdı. 

Özgün İçerik

 

 


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.