Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Bir İlk İzlenim Bırakmanın 5 Yolu!

İyi Bir İlk İzlenim Bırakmanın 5 Yolu!

Yeni tanıştığımız insanlarda iyi bir ilk izlenim bırakmak oldukça önemlidir. Bu durum özellikle iş hayatında kritik öneme sahiptir diyebiliriz. Peki, yeni tanıştığımız birinde ya da katıldığımız bir iş görüşmesinde karşımızdaki kişide nasıl iyi bir izlenim oluşturabiliriz? Gelin beraber bakalım.

1- Kötü Ruh Halinden Uzaklaşın

İmaj içten dışa doğru oluşur. Kötü bir gün geçirmiş ve moraliniz bozuk olabilir. Bunun tam da iyi bir izlenim bırakmanız gereken ortama girmenizden önce yaşanmış olması tatsız bir durumdur. Ancak böyle durumlarda modunuzu yükseltmeniz gerekmektedir. Çünkü kötü mod ilk izlenimi tamamen etkileyebilecek bir durumdur ve hem vücut dilinize, hem de konuşmalarınıza yansıyacaktır.

Bu sebeple eğer modunuzu değiştiremiyorsanız, gitmemek daha iyi olacaktır. 

2- Stratejilerinizi önceden belirleyin

Kiminle tanıştığınızı ve nasıl bir iletişim kurmak istediğinizi önceden belirleyin. Gitmeden önce küçük bir stratejiniz olmalı. Böylelikle enerjinizi doğru yere aktarmış ve boşa zaman harcamamış olursunuz.

3- Gülümsemeyi ihmal etmeyin

Negatif insanlardan kimse hoşlanmaz. Özellikle tanıştığınızı insanları kocaman bir gülümseme ile karşılamalısınız. Bu "Sizi tanıdığıma gerçekten de çok memnun oldum" hissi veren gerçek bir gülümseme olmalıdır. Arkadaşça ve samimi bir gülümseme kesinlikle iyi bir ilk izlenim yaratmanızı sağlayacaktır.

4- Olumlu bir sohbet oluşturun

Sürekli olumsuz şeylerden bahsetmeyin. Üst üste olumsuz eleştiri yapmaya müsait konulardan mümkün olduğunca uzak durun  ya da mutlaka olumlu bir bakış açısıyla konuyu kapatmaya çalışın. Sürekli bir şeylerden şikayet eden insanlar genelde pek hoş karşılanmaz.

5- Takipte kalın

Görüşüştüğünüz kişiyle bağlarınızı koparmamanız ve ara sıra, özellikle de önemli günlerde iletişim kurmanız çok önemli bir adımdır. Eğer görüşme olumlu geçtiyse tekrlanmasını istediğinizi belli edebilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.