Öğrenci Kariyeri Banner

Erasmus Hakkında Merak Edilenler!

Erasmus Hakkında Merak Edilenler!

Her üniversite öğrencisinin hayllerini süsleyen erasmus nedir, nasıl yapılır, şartları nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Erasmus Nedir?

Erasmus kısaca tanımlamak gerekirse; öğrencilerin okudukları okulun anlaştığı üniversiteler ile öğrenci değişimi yaparak farklı ülkelerdeki üniversitelerde eğitim görmesi demektir.

Erasmus Nasıl Yapılır?

Eğer öğrenci değişim programına katılmak istiyorsanız ilk olarak örgün eğitimde okuyor olmanız gerekiyor. Ardından erasmus sınavına girmeniz ve dil yeterliliğinizi ispatlamanız lazım. Yapmanız gereken diğer işlemlerden biri de AGNO yani diğer adıyla GANO'nuzu en az 2.20 (bazı üniversitelerde değişiklik gösterebilir) yapmanız gerekiyor.

Sınav ve ortalamanız size bir erasmus puanı kazandıracak ve bu sayede erasmus puanınız ile sınava girmeden önce yapacağınız tercihlere göre bir yere yerleşebileceksiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra üniversitenizin dış ilişkiler ofisinden daha detaylı bilgi alarak gerekli vize ve oturum işlemlerini başlatabilirsiniz. 

Kimler Erasmus Yapabilir?

Üniversite öğrencilerinin erasmus yapması için 1'inci sınıfı bitirmiş olması, ancak 1'inci sınıfın 2'nci dönem başlarında sınava girmiş olması ve başarılı olması gerekiyor. Herkes erasmus yapabilir fakat genellikle ortalamanın en az 2.20 olması gerekiyor.

Erasmus Ücretli mi?

Erasmus ücretsiz olmakla birlikte ücretli olarak yani hibe almadan da yapılabilir. Fakat bu öğrenciler için birçok sorunu da beraberinde getirebilir. Erasmus hibesi genellikle öğrenciler için yeterli seviyededir ve aylık olarak gelen hibe öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Kimler Erasmus Yapamaz?

Açıköğretim öğrencileri ya da uzaktan eğitim öğrencileri erasmus yapamaz. İkinci öğretim ve birinci öğretim arasında ücret dışında bir fark olmadığından dolayı erasmus da yapabilirler

Erasmus gibi birçok yurt dışı eğitim fırsatı hakkında ayrıntılı bilgi ve birebir danışmanlık hizmeti almak isterseniz, buraya tıklayarak Orbis'in sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.