Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Staj İmkanı Bulabileceğiniz Siteler!

Yurt Dışında Staj İmkanı Bulabileceğiniz Siteler!

Yurt dışında staj yapmak, öğrencinin hem yabancı dilini geliştirmesine hem de farklı kültürleri tanıyarak geniş bir network edinmesine olanak sağlamaktadır. Yurt dışında stajyer olmak isteyenler için çevrimiçi ya da yüz yüze birçok staj imkanı sunan ve daha fazlasını bulabileceğiniz web siteleri arasından en popüler olanlarını sizler için derledik. 

1- GoAbroad

GoAbroad, uzman seyahat makaleleri ve burslara kadar yurt dışında ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz oldukça kullanışı bir site. Eğitim, gönüllü programlar, burs, iş, dil kursları ve daha birçok konuda hizmet veren site, özellikle yurt dışında staj programları arayan öğrenciler için faydalı olacaktır. Site üzerinden dilediğiniz ülkeyi ve sektörü seçip arama yapabilirsiniz.

2- YouTern

Birçok kariyer imkanına ulaşabileceğiniz en iyi web siteleri arasında yer alan YouTern, yurt dışında staj arayan öğrencilerin gözde adresleri arasında yer alıyor. Twitter, LinkedIn, Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanarak bağlanabileceğiniz ve 100'ün üzerinde şirketle bağlantısı bulunan site üzerindeki formu doldurarak danışmanlarla iletişime geçebilirsiniz.

3- InternQueen

InternQueen, yurt dışında staj arayan öğrencilerin başvurabileceği dünyanın en iyi web siteleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. InternQueen'in Amerika merkezli bir site olmasından dolayı daha çok New York, Los Angeles, Washington DC gibi şehirlerde staj bulmanıza imkan sağlıyor. Tasarım, finans, medya, işletme ve pazarlama gibi alanlarsa staj imkanlarından faydalanabilirsiniz.

4- Job Monkey

Job Monkey,kariyerine yurt dışında başlamak başlamak, dünya çapında seyahat etmek ve bunu yaparken de iyi para kazanmak isteyen öğrenciler ve yeni mezunlar için oluşturulmuş, 80’den fazla sektörden iş ve staj imkanı sağlayan oldukça faydalı bir sitedir. Ağırlıklı olarak Amerika, İngiltere gibi popüler ülkelerde staj ve iş fırsatları sağlasa da, Çin, Hindistan, Malezya, Japonya, Singapur gibi Asya ülkelerinde de staj fırsatları sunmaktadır.

5- Orbis

Yurt dışı eğitim danışmanlığında 25 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Orbis, 20 ülke, 500 ü aşkın üniversite seçenekleri ile eğitim hayatını yurt dışında düşünen öğrencilere bu süreçte rehberlik etmektedir. Orbis'in web sitesi üzerinde yer alan makalelerden yurt dışında dil eğitimi ve sertifika programları hakkında merak etiiğiniz birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz yüz yüze görüşme imkanından da faydalanabilirsiniz.

6- Internships

Internships, öğrencileri, işverenleri ve yükseköğretim kurumlarını tek bir çatı altında birleştiren bir web sitesidir. Amerika merkezli olan sitede 150 binden fazla şirkette, 23 binden fazla açık staj pozisyonu bulunmaktadır. Reklam, sanat, tasarım, mühendislik, biyoloji, işletme, kimya olmak üzere birçok alanda staj imkanına ulaşabilirsiniz.

7- WayUp

WayUp bünyesinde bulunan Unilever, Nielsen, L’Oreal, Disney, Visa gibi dünyaca ünlü şirketler de iş ve staj imkanı sağlamaktadır. Amerika’nın popüler şehirlerinde işletme, mühendislik, psikoloji, hemşirelik, halkla ilişkiler, mühendislik, mimarlık gibi alanlarda zengin deneyim imkanına sahip olmanıza olanak tanıyor.

Yarı zamanlı ve giriş seviyesindeki işlere başvuru yaparak kendinizi yurt dışında geliştirebilir ve ücretli yaz stajlarından da faydalanabilirsiniz.

8- Students Go Abroad

Students Go Abroad, yurt dışında staj imkanları sunmasının yanı sıra öğrenciler için yeni kariyer fırsatları, yaz okulları, gönüllülük programları gibi pek çok konuda destek vermektedir. Site, özellikle tıp, makine mühendisliği, mimarlık ve pazarlama üzerine staj arayışında olanlar için geniş imkanlara sahiptir.

Eğitiminiz devam ederken, aynı zamanda  4 haftalık kısa süreli yaz stajları da bularak, yurt dışı çalışma deneyimi elde edebilirsiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.