Öğrenci Kariyeri Banner

İTÜ Öğrencilerinden 'Yeni Sistem' Tepkisi!

İTÜ Öğrencilerinden 'Yeni Sistem' Tepkisi!

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetiminin, 'kişisel verilerin korunması' ve 'özel hayatın gizliliği' ilkelerine ters düşen uygulamalarına tepki gösterdi. Bir tarafta 'Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.' diyerek gençlere olan güvenini dile getiren Atatürk; diğer tarafta öğrencilerin enerjisini tüketen sistemler..

#İTÜmahremiyet istiyor etiketiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler böyle bir uygulamanın yapılmasının kişisel verilerinin gizliliğini tamamen yok edeceği kanaatinde.

Yapılan açıklamalara göre öğrenciler sınavlarda  Witwiser adlı Türk şirkete ait Google Chrome eklentisi olan bir uygulamayı kullanmak zorundalar. Uygulamanın kamera ve mikrofon erişiminin yanı sıra kişisel verilerden ekran kaydetmeye kadar bilgisayardaki pek çok bilgiye erişim izni istemesine öğrenciler tepki gösterdi.

Verilen bilgilere göre bilgisayara bir indirilecek 'Witwser' adlı eklenti:

  • Ziyaret edilen web sitelerindeki tüm verileri okuma ve değiştirme
  • Bildirimleri görüntüleme
  • Kopyalanan ve yapıştırılan verileri değiştirme
  • Ekranın içeriğini yakalama
  • İndirilen Ögeleri yönetme 
  • Depolama cihazlarını tanımlama ve çıkarma

gibi izinlere sahip olacak.

Sosyal medyada yankı uyandıran bu uygulamaya karşı çıkan tek taraf İTÜ Öğrencileri değil, bazı akademisyenler ve diğer okullardan öğrenciler de bu kararlara karşı çıkıyor ve İTÜ öğrencilerine destek veriyor. 

Büyük hayallerle girilen 'o' üniversite öğrencilerine destek olmak, geçtiğimiz zorlu günlerde motive etmek yerine görüyoruz ki daha da üstlerine gidiyor. 

"Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil; bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ziya serpmeğe ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir." -M.Kemal ATATÜRK


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.