Öğrenci Kariyeri Banner

Telefonlarınızı Şarj Ederken Yaptığınız 10 Hata

Telefonlarınızı Şarj Ederken Yaptığınız 10 Hata

Telefonunuzu nasıl şarj ettiğiniz yalnızca elektrik faturalarınız için değil, aynı zamanda batarya ömrü için de oldukça önemlidir. Günümüzde kullanılan telefon pilleri, belirli sayıda şarj döngüsüne dayanır ve daha uzun ömürlü olmaları için uygulamanız gereken bazı küçük ipuçları vardır. Aynı zamanda bataryanızı doğru şarj etmek pil ömrünü uzatmanın en önemli yollarından biridir. Aşağıda sizinle telefonunuzu şarj ederken yapılan 10 hatayı listeledik. Bu hatalardan kaçınarak bataryanızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz.

             

1)Telefonu %100’e kadar şarj etmek.

2Telefonunuzun pilini her seferinde% 100 şarj ederseniz kullanım ömrünü kısaltırsınız. Her pil belirli sayıda şarj döngüsüne sahip olduğundan pilinizi tamamen şarj ettiğinizde bu döngülerin daha erken tükenmesine neden olursunuz. En iyi batarya ömrü için ideal olan, pili ayda bir kez tamamen şarj etmek ve diğer zamanlarda% 20 ile% 80 arasında tutmak olacaktır.

2)Telefonu gece boyu şarjda bırakmak.

Telefonunuzu gece boyunca şarj ettiğinizde gereksiz elektrik harcar ve pili gereğinden fazla şarj edersiniz. Bu, pilin şarj döngülerini de bozar ve telefonun ısınmasına neden olur.

3)Telefonu şarj olduğu sırada kullanmak.

Şarj etmeye çalışırken telefonunuzu kullanmak aynı anda 2 şey yapmaya çalışan pilin aşırı gerilmesine yol açar. Örneğin birisi sizi arıyorsa, telefonu şarj cihazından çıkarıp aramayı bitirdikten sonra tekrar şarj edebilirsiniz.

4)Şarj aletini her zaman prizde bırakmak.

şarj

Şarj cihazı, telefon bağlı olmasa bile, prizdeyken sürekli elektrik çeker ve bu elektrik faturalarınız için pek de iyi değildir. Ayrıca, transformatör yavaşça biriken ve yakınlardaki eşyaları tutuşturabilecek ısıyı serbest bırakabilir veya odadaki hava yeterince nemliyse, transformatöre kısa devre yaparak yangına neden olabilir.               

5)Pil seviyesi %20’nin üstünde olduğunda bile telefonu şarj etmek.

Telefonunuzu sürekli şarj etmek, pilin normalden daha az dayanmasına neden olur. Pili kullanmanın en iyi yolu, yalnızca gerçekten ihtiyaç duyulduğunda yani şarj yüzdesi %5 ve %20 arasına indiğinde şarj etmektir.

6)Telefonu kılıfıyla birlikte şarj etmek.

Bataryaların en büyük düşmanlarından biri ısıdır ve telefonunuzu kılıfıyla şarj ederek üretilen ısıyı hapsedersiniz. Bu da pilin ve telefonun diğer dahili bileşenlerinin ısınmasına neden olur. Telefonunuzu şarj etmeden önce, pilin “nefes almasını” sağlamak için kılıfını çıkarmalısınız.

7)Tekrar şarj etmek için şarjın tamamen bitmesini beklemek.

bosbataryaLityum tabanlı piller şarj döngülerinde çalıştıklarından bataryanın %0’a düşmesini beklemek de pilin ömrünü adım adım yok etmenize neden olacaktır.

8)Kalitesiz şarj aleti kullanmak.

Doğru şarj cihazını kullanmazsanız, bataryaya iletilen enerjinin gücü çok fazla veya çok az olabilir. Bu da aşırı ısınmaya veya çok yavaş bir yüke neden olur. Telefonunuz için en iyi şarj cihazı, satın aldığınızda birlikte verilen şarj cihazıdır. Onu kırdıysanız veya kaybettiyseniz, mümkün olduğunca orijinal şarj aleti almaya özen gösterin.

9)Bataryayı korumayı vadeden ama aslında “bilinmeyen” uygulamalar kullanmak.

Ücretsiz uygulamalar pilinizin performansını izlemek için yararlı olabilir, ancak hangilerini kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Bilinmeyen kaynaklar tarafından geliştirilen ve akıllı telefon üreticileri tarafından derecelendirilmeyen uygulamalar pili zorlayabilir ve telefonunuza reklam indirebilir.

10)Telefonu bilgisayardan şarj etmek.

Dizüstü bilgisayarlar telefonları şarj etmek için sıklıkla kullanılır. Fakat şarj etmek için bilgisayar kullanmak normal prizlere göre şarj süresini uzatır ve pilin hızlı şarj seçeneğini etkinleştirmez. Daha hızlı ve mümkün olan en iyi şekilde şarj etmek istiyorsanız, her zaman priz kullanmalısınız.

KAYNAK

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Ezgi Nur Budak tarafından oluşturulmuştur.


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.