Öğrenci Kariyeri Banner

Oxford Üniversitesi'nin Aşı Çalışmaları Başarılı Olursa Brezilya 100 Milyon Doz Aşı Satın Alacak

Oxford Üniversitesi'nin Aşı Çalışmaları Başarılı Olursa Brezilya 100 Milyon Doz Aşı Satın Alacak

Oxfor Üniversitesi'nin yaptığı deney başarılı olursa Brezilya 100 milyon doz aşı satın alacak.

Kovid-19'a karşı aşı üretmek için yapılan deneylerin başarılı olması halinde aşının denendiği ülkelerden biri olan Brezilya ilk aşamada 100 milyon doz aşı satın alacak.

Brezilya basınına göre ülkenin sağlık bakanlığı aşının başarılı olması halinde aşının satın alınacağını ve aynı süreçte aşının ülkede üretilmesi için gerekli ekipmanların paylaşılması konusunda Oxford Üniversite ile anlaşmaya varıldığını onayladı. Geçen hafta ülkede test edilmeye başlanan aşının başarılı olması halinde, ilk başta 15 milyon aşının aralık ayında daha sonra ise 2021 yılının Ocak ayında diğer 15 milyonluk aşının alınması kararlaştırıldı. Daha sonra ise belirli sürelerde toplamda 70 milyonluk aşı alımı söz konusu olacak. Brezilya son 70 milyon tane aşıyı ise tanesi 2,30 dolardan satın alacak.

Aşı başarılı olursa Brezilya üretimde rol alacak.

Anlaşmaya göre, aşının Brezilya Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan, Latin Amerika'nın en büyük tıbbi araştırma vakfı Oswaldo Cruz (Fiocruz) tarafından üretilmesi için gerekli donanım ve lisansın paylaşımı da yapılacak.

Latin Amerika'da salgının merkez üssü olarak nitelendirilen Brezilya, 30 milyon doları aşının bu ülkede üretilmesi adına gerekli donanımın alınması için olmak üzere aşının geliştirilmesi kapsamında toplamda 127 milyon dolar yatırım yapacak.

Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü'nün birlikte geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç şirketi olan AstraZeneca tarafından satın alınan 'ChAdOx1 nCoV-19' adlı aşı denemesi geçen hafta ülkede başladı.

Dünyada ABD'den sonra en çok vakanın görüldüğü 211 milyon nüfuslu Brezilya'da, bugüne kadar 55 bin 961 kişinin hayatına mal olan Kovid-19, 1 milyon 274 bin 974 kişide görüldü.

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri yazarlarından ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.