Öğrenci Kariyeri Banner

Dil Öğrenmeyi Sevenlere: Tüm Detayları İle İtalyanca

Dil Öğrenmeyi Sevenlere: Tüm Detayları İle İtalyanca

İtalyanca Avrupa’da en çok konuşulan diller arasındadır. İtalya’nın resmi dilidir ve İtalya harici birçok ülkede konuşulur. Bu ülkeler arasında İsviçre, ABD, Arjantin, Kanada vb. ülkeler vardır. Romen dilleri arasında ve saf Latinceye en yakın dildir.

İTALYANCANIN KÖKENİ VE KISA TARİHÇESİ

Latin kökenli bir dil olan İtalyanca “Modern Latince’’ olarak adlandırılır. Günümüzde ise 60 milyona yakın insan tarafından konuşulur. Kökeni Roma İmparatorluğu’na dayanan bu dil, Roma halkının konuştuğu “vulgar’’ Latinceden türetilmiştir. Eskiden farklı şive ve lehçelerden oluşuyordu. Daha sonralarda ise edebi eserler başarılı sanatçıların ortak kullandıkları Toskana Lehçesi, sonunda baskın olan lehçe haline geldi. Her yazar bir süre kendi yerel şive ve lehçelerini kullanmaya devam ettiler. En sonunda 14.yüzyılda Dante’nin yazdığı La Divina Commedia adlı eser, öncü kabul edildi ve okullarda okutulmaya başlandı. Daha sonra dilin bu formu resmi dil olarak kabul edildi ve devlet yazışmalarında kullanılmaya başlandı.

İTALYANCA NASIL ÖĞRENİLİR?

İtalyan dili öğrenmesi kolay bir dildir. Sabır ve düzenli çalışma ile kolay bir şekilde öğrenilebilir. Eğer evde tek başına öğrenmek istiyorsanız doğru kaynak seçimi yapmalısınız. Eğer tek başınıza altından kalkamayacağınızı düşünüyorsanız bir kursa yazılabilirsiniz. Ya da bir grup içinde İtalyanca sohbetlere katılarak İtalyancanızı geliştirebilirsiniz. Bu durumda İtalyan Dili’nin yanında kültürünü de öğrenerek gelişme sağlayabilirsiniz.

İTALYANCA ÖĞRENMEK İÇİN EN İYİ YÖNTEMLER?

  • Önce kendi yönteminizi belirleyin. Evde mi? Kursta mı? Seyahat aracılığı ile mi?
  • Yöntemi seçtikten ve çalışmalara başladıktan sonra zor gelse de asla pes etmeyin. Düzenli bir şekilde çalışmalı sık sık tekrar yapmalısınız.
  • En önemlisi de ana dili İtalyanca olan insanlarla ya da sizin gibi İtalyanca öğrenen insanlar ile pratik yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz.
  • Öncelikle basit olan konular üzerinde yoğunlaşın. Sizi zorlayacak spesifik konulardan kaçının onun yerine daha basit konulara yoğunlaşın.
  • İtalyanca kaynaklar okuyarak kendinizi geliştirin ve filmler izleyin
  • En önemlisi ise yanlış yapmaktan korkmayın. Hiç kimse bir anda mükemmel olamaz özellikle dil konusunda yanlışlar yaparak ilerlenir. Bu nedenle yanlış yapmaktan korkmayın ve çaba harcayın

KAYNAK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.