Öğrenci Kariyeri Banner

İşte İnsanların İhtiyaç Duyduğu Dinlenme Türlerinden Bazıları!

İşte İnsanların İhtiyaç Duyduğu Dinlenme Türlerinden Bazıları!

Çoğu insanın yanlış bildiği gibi uyku ve dinlenme aynı şey değildir. Yeterince uyuduğumuzda dinlendiğimizi zannediyoruz oysaki gerçekten dinlenmenin nasıl bir şey olduğunu es geçiyoruz. Sonuç olarak ortaya kronik olarak yorgun ve uykulu bireyler çıkıyor.

Peki nasıl doğru bir şekilde dinlenebiliriz. İşte sizler için birkaç taktik...

İşte İnsanların İhtiyaç Duyduğu Dinlenme Türlerinden Bazıları!

1. Pasif veya Aktif Olan Fiziksel Dinlenme

Pasif dinlenme, uyumayı içerir.  Aktif dinlenme ise yoga, esneme, masaj gibi faaliyetleri içeren vücudun esnekliğini arttıran ve dolaşımını hızlandırır faaliyeleri içerir.

2.Zihinsel Dinlenme

Etrafınızda sinirli, unutkan ve yedi saat uyumasına rağmen kendisini uykusuz hisseden insanlar çoğunlukta mı? İşte bu durum zihinsel dinlenme eksikliğine en güzel örnek. Bunun çözümü elbette ki var.

Gün içerisinde işe kısa molalar vererek zihninizi rahatlatmak ve yavaşlatmak mümkün. Aynı zamanda aklınızda sizi yoran düşüncelerden kurtulmanız için günlük tutmayı da deneyebilirsiniz. Moodunuzu yükseltecek müzikler dinlemekte güzel bir yöntem olacaktır.

3. Duyusal Dinlenme

Parlak ışıklar, bilgisayar ekranları, çevre gürültüsü ve sürekli konuşmalar duyularımızın bunalmış hissetmesine neden olabilir.

Gün içersinde gözlerinizi bir dakikalığına kapatarak ya da gün sonunda  elektronik cihazlarınızdan uzaklaşarak duyusal dinlenme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

4. Yaratıcı Dinlenme

Yaratıcı dinlenme, doğanın güzelliklerinden etkilenme ve aynı zamanda sanattan zevk almayı içerir. Sevdiğiniz yerlerin resimlerini çizerek  ve size bir şeyler anlatan sanat eserlerini yaşam alanınza yerleştirerek çevrenizi  bir ilham kaynağına dönüştürebilirsiniz.

Zamanınızı çok sevdiğiniz bir arkadaşınızla geçirmek, onu görmek ve dinlemek yaratıcı bir şekilde dinlenmenize katkı sağlayacaktır.

5. Duygusal Dinlenme

Duygusal dinlenme, duygularınızı özgürce ifade etmek ve insanları memnun etmekten vazgeçmek anlamına gelir. Duygusal olarak dinlenmiş bir kişi gerçekten nasıl olduğunu bilir ve kendine ona göre davranır.

6. Sosyal Dinlenme

Bizi iyi gelen ilişkiler ve bizi olumsuz etkileyen ilişkiler arasında ayrım yaparak sosyal dinlenmeyi sağlayabiliriz. Sosyal olarak dinlenmiş bir insan olmak için çevrenizi sizi olumlu etkileyen insanlarla çevreleyin. 

7. Ruhsal Dinlenme

Ruhsal dinlenmeyi sağlamak için günlük rutininize dua, meditasyon gibi aktivitleleri ekleyin. 

Gördüğünüz gibi tek başına uyumak bizi dinlenmiş hissettirmez. Bu yüzden, ihtiyacımızı doğru tespit edip doğru türde dinlenmeye odaklanmalıyız.

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.