Öğrenci Kariyeri Banner

Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek 8 Kitap!

Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek 8 Kitap!

Hayatınızı etkileyecek ve düşüncelerinizi değiştirip geliştirecek olan kitapları sizler için derledik.

1. Aşkın Celladı: Ve Diğer Psikoterapi Öyküleri - Irvin Yalom

Emekli psikiyatri profesörü olan Yalom, hastalarının öykülerini kitaplarının sayfalarında hayata geçirme konusunda devrim niteliğinde olmuştur. . Aşkın Cellatı, kendi hikayelerimizi ve büyüme ve değişme kapasitemizi yeniden farkına varmanıza yardımcı olan, ortak insanlığımızın dokunaklı, keskin ve unutulmaz hikayelerini konu alıyor.

2. Tenis Partneri - Abraham Verghese

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden gelecek vaat eden bir tıp asistanı ile boşanmak üzere olan akıl hocası arasındaki dostluğu anlatan bu muhteşem anıda, farklı yolları denemenin getirdiği zorluklar yer alıyor.

3. İyi Hissetmek – David Burns

İyi Hissetmek'te psikiyatrist David Burns, duygularınızı harekete geçirecek, kontrolünüzü ele alamanızı sağlayacak bilimsel olarak test edilmiş işlevsel teknikler sunuyor. 

4. Duygusal Zeka – Daniel Goleman

Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında 'EQ'nun 'IQ'dan neden daha önemli olduğunu anlatıyor. Bu kitap, gelişimine katkı sağlamak isteyen her bireyin mutlaka okuması gerekenler listesinde yer alıyor.

5. Kendime Düşünceler – Marcus Aurelius

İşte kütüphanelerinizde olmazsa olmaz bir kitap: M.S. 161'de Roma İmparatoru olan Marcus Aurelius bir filozoftu. Günümüzden 1848 yıl önce yazılan bu kitap, pek çok yazarın da başucu kitabıdır. Yazar; evrende insanın yerini, ne için var edildiğini anlatıyor.

6. Alışkanlıkların Gücü – Charles Duhigg

Alışkanlıkların Gücü'nde New York Times'ın ödüllü iş dünyası muhabiri Charles Duhigg, alışkanlıkların neden var olduğunu ve nasıl değiştirilebileceğini keyifli bir şekilde anlatarak, insanoğlunun doğasına yönelik yepyeni bir bakış açısı ortaya koyuyor.

7. Enneagram ile Kişilik Analizi – Uğur Batı

Reklamcı Uğur Batı’nın kaleminden Enneagram, dünyanın kişilik tanıma, kendini tanıma konusunda en etkili yöntemi. Dünyada pek çok üniversitede psikoloji, tıp, sanat, işletme, psikoloji ve eğitim bölümlerinde Enneagram, 9 farklı kişilik tipinden söz ediyor. 

8. Vazgeçebilmek – Guy Finley

Gelmiş geçmiş en çok satan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Vazgeçebilmek mutluluğa giden yolda yanınızda bulundurabileceğiniz en güvenilir kılavuz. Sizi mutluluktan alıkoyanların neler olduğunu düşündürüp  bunlardan vazgeçmenize rehberlik ediyor. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.