Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim İnsanlarından Korkutan Pandemi Uyarısı!

Bilim İnsanlarından Korkutan Pandemi Uyarısı!

Bilim insanları, Birleşik Krallık başta olmak üzere dünyanın bir küresel salgına daha hazır olmadığını ve yeni pandeminin kapıda olduğunu açıkladı.

Üst düzey bilim insanları, Birleşik Krallık'ın yeni bir küresel salgına hazır olmadığını, bunun sebebinin ise kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesi ve kilit araştırmaların fonlarının kesilmesi olduğunu belirtti.

Dünya Yeni Pandemiye Hazırlıksız!

Enfeksiyon izleme hizmetlerine yatırım yapılmaması, kilit altyapının sökülmesi ve NHS'nin durumunun ülkenin zemin kaybettiği anlamına geldiği konusunda uyarılarda bulunan bilim insanları, Hindistan'da günde 10 bin yeni Covid vakası artışının ardındaki yeni Covid-19 varyantının daha agresif duruma gelebileceğini ve Birleşik Krallık'ta baskın tür haline gelebileceğini ifade etti.

Pandemi döneminde İngiltere'nin Covid aşısı görev gücünün bir üyesi olan Sir John Bell, Covid-19'u nesilde bir kez görülen bir kriz olarak görmezden gelmenin çok kolay olduğunu dile getirdi. 

Hükümet sözcüsü, esnek pandemi müdahale planlarına sahip olduklarını ve bu planların sürekli gözden geçirilerek hazırlıklı olunmasını sağlamak üzere sürekli güncellendiğini belirtti. Fakat bilim insanları, ülkenin hala zemin kaybettiği ve enfeksiyon izleme hizmetlerine yatırım yapılmaması, kilit altyapının sökülmesi ve NHS'nin durumunun Birleşik Krallık'ı başka bir pandemiye karşı hazırlıksız bıraktığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Bu endişelerin Birleşik Krallık dışında dünyanın geri kalanı için de geçerli. İlerleyen yıllarda olası bir pandemi sonrası yaşanacaklarla ilgili bilim insanlarının uyarıları devam ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.