Öğrenci Kariyeri Banner

İşe Alınmamanın Bir Değişik Nedeni: Overqualified Nedir?

İşe Alınmamanın Bir Değişik Nedeni: Overqualified Nedir?

Eğitiminiz, yetenekleriniz ve sosyal becerilerinizle başvurduğunuz pozisyona tam tamına uyuyor, olumlu geri dönüş olacağından emin olarak başvurunuzu yapıyorsunuz. Ancak ne arayan var ne de soran. Bunun sebebi “overqualified” olarak adlandırılan fazla donanımlı çalışanlardan olmanız olabilir.

Şu cümle iş dünyasında sık sık duyulur: “Beni işe almıyorlar çünkü overqualified kalıyorum.”  Bu tanıma göre donanımlı kişiler genelde pozisyona fazlasıyla uygun olmalarına rağmen işe alınmıyor, sıklıkla hayal kırıklığına uğrayabiliyor. 

İşte “Overqualified” Olarak Adlandırılmanın 5 nedeni:

1- Maaş Beklentisi

Fazla donanımlı etiketinin en önemli nedenlerinden biri işverenin verebileceği maaşın adayı tatmin etmeyeceğini düşünmesi. İşverenler genelde bu durumda yetenekleri ve deneyimi dolayısıyla adayın nasıl olsa istediği işe girebileceğini düşünerek onu tercih etmiyor. İşe alım masraflarını maaşla tatmin edebileceği bir aday için yapmayı seçiyor.

2- Takım Uyumu

İşveren fazla donanımlı kişilerin ekipteki diğer kişilerle anlaşamayacağını, aradaki teknik ya da yetenek farklarının işlerin gidişatını olumsuz etkileyeceğini ve çatışmaların önemli sorunlara neden olacağını düşünebiliyor. Bu nedenle ekipte fazla donanımlı birinin olmasını tercih etmiyor.

3- Yaş Farkı

Fazla donanımlı ve de yaşça olgun bir çalışanı memnun etme ve anlaşma noktasında genelde soru işaretleri ortaya çıkıyor. Aksi durumda da sıkıntı söz konusu. Genç ve donanımlı çalışan, yaşça büyük yöneticiyi endişelendirebiliyor.

4- Potansiyel Rakip Tehlikesi

İşverenler iş atmosferine her anlamda değer katacak kişileri işe almak ister. Ancak bazen yönetici adaya sadece potansiyel bir rakip gözüyle bakabiliyor. Bu durumda onunla çalışmak istemiyor.

5- Toplu Eleme

Söz konusu pozisyon için yüzlerce başvuru yapılmışsa bir eleme yöntemi olarak donanımsız olanlarla birlikte fazla donanımlı olan kişiler de eleme yoluna gidilebiliyor. Bu  yöntem genellikle titiz değerlendirme yapmayan iş yerleri için geçerli oluyor.

Ne Yapmak Lazım?

“Overqualified” olmakla ilgili en mantıksız durum kişinin tüm becerilerine, özelliklerine ve donanımına rağmen işsiz kalması. Adaylar daha iyi bir iş, maddi durum ve kişisel tatmine ulaşmak için kendilerini geliştirdikçe bu etiket işleri yokuşa sürüyor.

Uzmanlara göre eğer kişi sık sık bu kelimeyi duyuyorsa başvurduğu pozisyonla ilgili revizyona giderek ya da kariyer yolunda bakış açısını biraz daha genişleterek arayışına devam etmeli.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.