Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'nın En Sinirli Ülkeleri Belli Oldu!

Avrupa'nın En Sinirli Ülkeleri Belli Oldu!

Yeni yapılan bir araştırmada Avrupa ülkelerinin sinirlilik haritası çıkarıldı. Listenin en sonunda Finlandiya yer alırken, bir tanecik ülkemiz zirvedeki yerini başka ülkelere kaptırmadı.

Zaman zaman insanların sinirleniyor olması oldukça alıştığımız bir durum. Görünüşe göre bu durum her ülkede var ancak hiçbiri bizim ülkemiz kadar değil.

Yeni paylaşılan bir haritanın en üstünde ülkemiz yer aldı. Hatta geri kalan ülkelerden o kadar ayrılıyoruz ki bizim sinir katsayımızla en yakın takipçimiz arasında neredeyse iki kategori fark bulunuyor. 

Açık Ara Farkla Zirvedeyiz!

Bu haritada, farklı ülkelerdeki insanların kendilerini sinirli olarak tanımlayıp tanımlamaları üzerine toplanmış veriler yer alıyor. Listenin en altında Finlandiya bulunuyor. Finlilerin sadece yüzde 5'i kendisinin günün büyük kısmında kızgın hissettiğini belirtti. İskandinav ülkesi hali hazırda en mutlu ülke olarak biliniyor. 

Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmının kızgınlık seviyesi yüzde 25'in altında. Bu durumun bizim dışımızdaki tek istisnası olan Kuzey Makedonya'da ise bu oran yüzde 26 olarak gerçekleşiyor. Ülkemizde ise durum çok daha karışık gibi duruyor.

Yapılan çalışmaya göre ülkemizdeki insanların yüzde 48'i, yaşamında en çok deneyimlediği duygunun öfke olduğunu söylüyor. Dünya'da bizden daha sinirli olan yalnızca Lübnan var, onlar da yalnızca bir tık daha, yüzde 49 oranında sinirli durumda.

Gallup Küresel Duygu Raporu'nda yer alan oranlar, 15 yaş ve üzeri bireylerden toplanan verilere dayanıyor. Daha sonra, toplanan verilerin çeşitli istatistiksel yöntemlerle nüfusun tamamına genişletildiği bu rapor 2021 yılının sonu ve 2022 yılının başındaki durumu ortaya çıkarıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.