Öğrenci Kariyeri Banner

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişme!

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişme!

KPSS sınav sorularının sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 6-7 Ağustos tarihinde yapılacak olan 'Alan Bilgisi' sınavları da iptal edilmişti. Yeni gelişmeye göre, ertelenen “alan bilgisi” sınavlarının kitapçıkları da incelenecek ve başka yerde çıkmış soru olup olmadığına bakılacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Gelişmelerin ardından dün ve önceki gün (6-7 Ağustos) yapılacak olan oturumlar da ertelenmişti.

Tüm Sınavların Soru Havuzu Yeniden Düzenlenecek!

Ertelenen alan bilgisi sınavları da inceleme altına alındı. İlgili sınav kitapçıklarının hazır olduğu, bunlarda da çıkmış sorular olup olmadığına bakılacak. Sınavlara soru hazırlayan hocalar da incelenecek.

Soruları hazırlayan hocaların soru hazırlama kampına girerken üzerinde hiçbir şey getirmelerine müsaade edilmiyor. Hocaların soruları aklında tutarak bilgisayar ortamına aktarmış olabileceği değerlendiriliyor. Öte yandan önümüzdeki sınavlar için de tedbirler alınmaya başlanacak.

ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavların soru havuzu yeniden düzenlenecek. Olayı incelemeyi sürdüren Devlet Denetleme Kurulu’nun raporunda soru havuzunun revize edilmesi önerisinin de yer alacağı belirtiliyor. 

Soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturma hakkında açıklama yapan  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  “En ufak bir tereddüt ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde soruşturma hem idari açıdan hem de adli açıdan yürütülüyor” diye konuştu!


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.