Öğrenci Kariyeri Banner

İş Tecrübesinin Az Olması Nasıl Avantaja Dönüşür?

İş Tecrübesinin Az Olması Nasıl Avantaja Dönüşür?

İş deneyimin az olsa da bu durumu avantaja çevirmen mümkün. Başvuru yaptığın ya da çalışmayı çok istediğin bir şirketin İK uzmanıyla görüşmeden önce seninle paylaştığımız püf noktalarını oku, deneyimsiz olmanın sana nasıl avantaj sağlayabileceğini öğren!

İşte, iş tecrübesi az olan bir adaysan işe alınmanı gerektiren 4 neden:

Kolayca şekil alabilirsin

Öncelikle sen, işine senelerini vermiş, belli bir uzmanlığa ulaşmış bir çalışanın bilgi birikiminin getirdiği dezavantajlara sahip değilsin. Aksine şirketin amaçları doğrultusunda şekil alabilecek potansiyel bir çalışansın.

Bir yöneticinin, özellikle de eleştiriye kapalı olan bir yöneticin yeni çalışanından duymak isteyeceği son şey, en son çalıştığı şirkette işlerin ne şekilde daha iyi yürütüldüğüdür. Bu noktada geçmişten örnek vermen pek mümkün olamayacağından, işverenler için daha tercih edilen bir çalışan olman olası.

Yeterince heyecanlısın

Deneyim azlığının verdiği heyecan ve gençliğinin getirdiği coşku, elindeki görev için oldukça yeterlidir. İşe yeni başlayan tecrübesiz bir çalışan olarak ilk kez karşılaşacağın durumların ayrıntısını öğrenmek için oldukça heveslisindir. Bu seni sadece yeniliklere açık olarak göstermez, aynı zamanda da önüne çıkan sorunları çözme konusundaki isteğini gösterir.

İşe dört elle sarılırsın

Deneyimli çalışanlar, yaptıkları işte kendilerine bazen sınırlar koyabilir. Deneyimsiz çalışanlar ise kariyerinin henüz başında olduğundan ön yargılardan daha uzak bir düşünce yapısına sahiptir. Dolayısıyla bir işi almak ve bu işe dahil olmak için göstereceğin çaba seni diğerlerinden ayıracaktır.

Şirketler için daha az maliyetlisin

Tabii ki şirketlerin deneyimsiz bir kişiyi işe alırken kendi mali hedeflerini göz önüne almadıklarını düşünmek olmaz. Kâr, şirketler için her zaman bir motivasyon kaynağı olmuştur ve aslında bu her iki taraf için de iyi bir durumdur. Çünkü kâr yapamayan bir şirketin ekibini büyütmeye de ihtiyacı yoktur. Bu yüzden şirketlerin sana teklif edeceği ilk maaşın, altyapısı ve deneyimleri senden daha güçlü olan bir çalışandan yüksek olmayacağını bilmelisin. Ancak düşük bir maaşla işe başlasan bile sana sunulacak eğitim fırsatları ve çalışırken kazanacağın tecrübe bu ilk aşamada senin için yeterli olabilir. Şirketlerin, gelecek hedeflerine ulaşmak için her zaman daha az maaşla çalışmaya istekli olan bir adayı tercih edeceğini unutmamalısın. Bu nedenle yeterli deneyime sahip olmadığını düşündüğün bir pozisyon için başvuru yapmaktan kaçınmamalısın, çünkü şirketlerin aradığı çalışan belki de sensin.

Kaynak


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.