Öğrenci Kariyeri Banner

İş Hayatında Başarılı Olmak İçin İnsanlarda Sempati Uyandırmanın Yolları!

İş Hayatında Başarılı Olmak İçin İnsanlarda Sempati Uyandırmanın Yolları!

Gündelik hayatta insanlara kendinizi sevdirmek gibi bir zorunluluğunuz elbette yok ancak iş hayatında karşınızdakinde biraz sempati uyandırmak zorunda kaldığınız zamanlar illaki gerekebilir. Bir algı yönetimi uzman, insanlarda pozitif bir algı uyandırmanın yöntemlerini açıklamış.

İşte İş Hayatında Başarılı Olmak İçin İnsanlarda Sempati Uyandırmanın 5 Yolu:

İnsanlara Kendini Sevdir

İş yerinde ve iş arkadaşlarınıza başka insanları asla eleştirmeyin, kınamayın veya şikayet etmeyin. Onları oldukları gibi kabullenmeye çalışın. Birinde bir şey isteyeceğiniz zaman "ben bunu istiyorum" demek yerine o kişide yapmasını istediğiniz mesele hakkında şiddetli bir istek uyandırın. Yani sizin istemeniz değil, onların istemesi önemlidir. 

İnsanlarda Sempati Üret

Sempati oluşturmanın temeli diğer insanlarla gerçekten ilgilenmeye başlamaktır. Başkalarını umursamazsanız onlar da sizi umursamaz. Bunun ilk adımı gülümsemektir. Bilimsel araştırmalar gülümsemenin başka insanlarda hızlı şekilde olumlu duygular ürettiğini söylüyor. Ayrıca insanların isimlerini unutmayın ve her fırsatta isimleriyle hitap etmeye çalışın.

Sempati üretmenin bir diğer önemli adımı iyi bir dinleyici olmak. Sürekli kendiniz konuşmayın, bırakın karşınızdaki insan rahat rahat size kendini anlatsın. Bu karşınızdaki insanın kendisini değerli hissetmesine ve bunu sağladığınız için de size sempati duymasına aracı olacaktır.

İnsanları Kendi Düşüncene İkna Et

Konuşmalarınıza mutlaka dostane bir şekilde başlayın. Bu konuşma stresli bile olsa her zaman dostluk enerjisini kullanmaya çalışın. Birisini ikna edeceğiniz zaman karşındakinize kabul edeceği yeni fikrin kendisine ait olduğunu hissetmesini sağlarsanız müthiş olur. Genelde kimse başkasından yeni fikir kabul etmekten hoşlanmaz. Bu fikir ne kadar doğru olursa olsun.

İnsanları Dönüştür

İnsanları dönüştürmenin püf noktası bunun onları incitmeden ve kızdırmadan yapmaktır. Her tür dönüştürme işlemine övgüler ve takdirlerle başlayın. Sonra bir takım hatalarına sorular sorarak dikkat çekin. Onların hatalarını gündeme getirmeden önce kendi hatalarınızdan bir kaçını ortaya koyun ki ortam güzelleşsin.

Daha sonra teşvik edebileceğiniz her aracı kullanın ve hataların son derece kolayca düzeltilebileceğini anlatın. 

Eleştirme Hastalığından Kurtul

Eleştiri karşınızdaki insanı savunma moduna geçirir ve ne kadar haklı bir eleştiri olursa olsun karşı taraf kendini aklamak için var gücüyle direnir. Ancak üst düzey insanlar eleştirmeden anlayışlı ve bağışlayıcı olabilirler. eleştirmeden yaşamak için ciddi bir özdenetim ve asil bir karakter gereklidir.

Her zaman karşınızdaki insanların duygusal olduklarını hatırlayın. Bu sebeple başkalarını etkilemek onları eleştirerek değil, onların amaçları, hedefleri, istekleri hakkında konuşmak ve bunları nasıl elde edebileceklerini onlara göstererek olur.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.