Öğrenci Kariyeri Banner

İş Bulmanızı Sağlayacak Etkili LinkedIn Tüyoları!

İş Bulmanızı Sağlayacak Etkili LinkedIn Tüyoları!

Etkili bir LinkedIn profili oluşturmak, kariyer basamaklarını tırmanırken size oldukça fayda sağlayacaktır. Başvurduğunuz iş ilanlarından olumlu bir dönüş alabilmek için, LinkedIn profilinizin sizi en doğru bir biçimde yansıtması önemlidir.

İşverenler ve işe alım uzmanları, yayınladıkları iş ilanlarında nihai kararı vermeden önce adaylar hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için LinkedIn'e bakar.

Bu nedenle LinkedIn profilinizin yeterince dolu olduğundan ve sizi diğer adaylardan farklı kıldığından emin olmanız gerekiyor.

LinkedIn Profiliniz İçin Faydalı Taktikler:

Profil bilgilerinizde imla kurallarına dikkat edin

Birçok işe alım uzmanı Türkçeye doğru düzgün hakim olmasa bile profiliniz, sizin vitrininiz. De, da eklerinin ayrılmadığı, anlamak için 3 kez okumanın gerektiği, alelade yazılmış bir profil özeti, emin olun pek çok kişi için sıkıcı ve yetersiz olacaktır.

Profilinizde anahtar kelimeler kullanın

Potansiyel şirketler tarafından bulunma şansınızı artırmak için detaylı bir araştırma yapıp, profilinizi en doğru anahtar kelimelerle donatın.

Profesyonel bir profil resmi ve LinkedIn başlığı seçin

İşverenler ve işe alım uzmanları, doğru adayları bulmak için düzenli olarak LinkedIn'i inceler ve profesyonel bir görsel onların kafasındaki doğru tonu belirler. 

Başlık aynı zamanda insanların profilinizi ziyaret ettiğinde göreceği ilk kısım. İnsanlarda yalnızca tek bir ilk izlenim bırakabileceğiniz için burada yer alan mesajın açık, anlamlı ve insanlara sizin kim olduğunuzu söylemesi gerekir. 

Doğru kişilerle ve gruplarla bağlantı kurmaya çalışın

Mevcut unvanınız her an güncel olursa sizinle iletişime geçen kişileri hayal kırıklığına uğratmaz, onlara neler vadettiğinizi profilinizde gösterebilirsiniz.

Etkili tavsiyeler alın

İşverenler adayların profillerini incelerken eski bir patron veya iş arkadaşı tarafından profilinize verilen bir tavsiye, sizi her zaman bir adım öne geçirecektir. Tavsiye almanın en kolay yolu ise başka birine tavsiye vermektir.

Profiliniz herkese açık olsun

Eğer bir iş ilanı peşindeyseniz, profilinizi herkese açık duruma getirmek oldukça önemlidir.

Profil URL'nizi özelleştirin

LinkedIn'de profil URL'nizi adınızı ve soyadınızı içerecek şekilde özelleştirebilirsiniz. Adınızı içeren bir URL'ye sahip olmanın SEO açısından da önemli olduğunu unutmayın.

İş geçmişinizi düzenleyin

Profilinizi görüntüleyen işverenler muhtemelen geçmiş iş deneyimlerinizle ilgileniyorlar, bu nedenle bu bölümün güncel ve bilgilendirici olması önemlidir. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.