Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 15 Henüz Çıkmadan iPhone 16'nın Önemli Bir Özelliği Ortaya Çıktı!

iPhone 15 Henüz Çıkmadan iPhone 16'nın Önemli Bir Özelliği Ortaya Çıktı!

Bu yıl tanıtılması beklenen iPhone 15 hakkında henüz tüm ayrıntılar ortaya çıkmamışken, iPhone 16'da olacağı söylenen önemli bir değişiklik paylaşıldı.

The Elec'te yer alan habere göre, Apple iPhone 16 Pro modelinin ekranında önemli bir değişiklik gerçekleştirilecek. Daha kullanışlı olması adına ekran altı Face ID teknolojisi üzerine çalışıldığı öğrenildi. Bu teknoloji iPhone ekranlarında önemli değişikliklere neden olabilir.

Düz Bir Ekran Olacak!

Aktarılan rapora göre Apple, Face ID için gereken TrueDepth bileşenleri 2024 yılında telefonların ekran altına taşımayı hedefliyor. FaceID için gereken kamera kullanılmadığı zaman şu anki mevcut kamera alanı da ekrana dahil olmuş olacak ve normal, düz bir ekran görünümü kazanılacak. Bu sayede ön kameranın sadece merceğini görebileceğiz.

Ayrıca iPhone 15 serisinin tüm modellerinde Dinamik Ada (Dynamic Island) özelliği olacağı söyleniyor. Ekran altı kamera teknolojisini 2019 yılında dile getirmeye başlayan marka, bu planı 2024 ve sonrası modellerde kullanmaya başlayacağı düşünülüyor.

2022'nin Mayıs ayında ekran anilisti olan Ross Young, Apple'ın ekranlarında yeni bir yol haritası oluşturduğunu söylemişti. Yeni gelen bilgiler, Young'un açıklamalarını doğrulamış oldu diyebiliriz. Aynı zamanda ekran altı kamera teknolojisi Android kullanıcıları için yeni bir özellik değil. Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Fold 4 akıllı telefonlarda ekran altı kamera uzun süredir kullanılıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.