Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten İzleyicileri Sevindiren Hamle!

Netflix'ten İzleyicileri Sevindiren Hamle!

Netflix, en prestijli ödüllere ev sahipliği yapan SAG törenini artık canlı olarak yayınlayacağını duyurdu. Netflix, dün resmi web sitesi ve Twitter hesabından paylaştığı yazıda SAG (Screen Actors Guild) haklarını satın aldığını açıkladı. Yani ödül töreni artık Netflix üzerinde canlı olarak yayınlacak. Tören, 2024 yılından itibaren platformda bu sene ise herkese açık olacak..

Ayrıca bu sene 26 Şubat tarihinde gerçekleşecek etkinliği de resmi YouTube hesabından canlı olarak yayınlayacağını belirtti. Yani Netflix üyesi olmayan kişiler de töreni YouTube üzerinden izleyebilme şansına sahip olacak.

Abone Kaybı Yaşamıştı!

Netflix, geçtiğimiz yıllarda yaptığı zamlarla ve benzer akış platformlarının artmasıyla birlikte hızla abone kaybı yaşamıştı. Bunun üzerine şifre verme ile gerçekleşen ekran paylaşımını engellemek için adım attı ve reklamlı aboneliğini duyurdu. Firma, ek olarak eski abonelerini kazanmak için canlı içerik yayınlayacağını ilk olarak geçtiğimiz yıl açıkladı.

SAG törenindeki başarıların geçmiş yıllarda Oscar’a önayak olduğu için en prestijli ödüller arasında yer alıyor. Yani bu törende ödül alan bir oyuncunun Oscar’da da ödül alma olasılığı da artıyor. Öte yandan Screen Actors Guild Awards’ın önce YouTube ardından da Netflix üzerinden yayınlanması, törene büyük miktarda izleyici kitlesi kazandıracak.

Küresel Bir Canlı Etkinlik!

Netflix, SAG töreninin bünyelerine geçmesi üzerinde şu sözleri açıkladı:

“SAG Ödülleri, hem yaratıcı topluluk hem de izleyiciler tarafından seviliyor ve artık dünyanın dört bir yanından daha fazla hayran bu yetenekli oyuncuları kutlayabilecek. Netflix’te canlı yayını keşfetmeye başlarken, bu özel töreni 2024’te ve gelecek yıllarda küresel bir canlı etkinlik olarak yükseltmek ve genişletmek için SAG-AFTRA ile iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.”

Screen Actors Awards, ilk olarak 1995 yılında NBC’de yayınlandı. 2 yıl sonra da yani 1998 yılından günümüze kadar da TNT üzerinden yayınlanmaya devam ediyordu. Bu sene 25. kez düzenlenecek tören, en prestijli ödüller arasında yerini alıyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.