Öğrenci Kariyeri Banner

İnterneti Hızlandırmanın 3 Etkili Yolu

İnterneti Hızlandırmanın 3 Etkili Yolu

İnternet hızınız mı yavaşladı? Dizi izlerken veya ödev yaparken bağlantı hızınızın yavaşlığı sorun olmaya mı başladı? Bu durumda birkaç etkili internet hızlandırma tekniği uygulamanın zamanı gelmiştir. Öncelikle internet hızınızı ölçmeli ve internet servis sağlayıcınızın taahhüt ettiği hızı öğrenmelisiniz. WiFi üzerinden internete bağlanıyorsanız ethernet kablosu ile bağlantıya göre %20-30 kayıp olabileceğini de bilmeniz gerekir. İşte bu yazımızda internetim çok yavaş diyenler için 3 basit aynı zamanda etkili hızlandırma yolundan bahsettik.

1. Bant Genişliği Yüksek Bir Modem Seçin

modem

Teknoloji her geçen gün kendini yeniliyor. Tam da bu yüzden gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına modemlerin de ara ara değiştirilmesi gerekir. Bant aralığı yüksek bir modem her zaman internete erişiminizi daha hızlı kılacaktır. Hatta bu iyileştirmeyi yapmamış olmak, bazen yavaş internet erişimine mahkum olmanın tek nedenidir. Bu sebeple modeminizin seçerken, bütçeniz dahilindeki bant aralığı en yüksek modemi tercih etmelisiniz.

2. Bilgisayarınızdaki Virüsleri Temizleyin

virüs

İnterneti hızlandırma çözüm yolları için mutlaka denenmesi gereken bir diğer yöntem ise bilgisayarınızın virüslerden temizlenmesidir. Virüsler zararlı yazılımlardır ve internet hızınızı yavaşlatacağı gibi bilgisayarınızın kaynaklarını da tüketeceğinden dolayı, yavaş çalışmasına neden olur.

3. İnternet Bağlantısında Kullandığınız Kabloları Kısaltın

kablo

Kablonun uzunluğu arttıkça direnç değeri de Ohm cinsinden artar. Yani uzun kablo; iletilecek verilerin bir miktar kaybolmasına neden olabilir. İnternet bağlantılarında Cat5 kablo ve Cat6 kablo olmak üzere iki çeşit kablo türü kullanılmaktadır. Daha hızlı internet için, Cat6 kablo tercih etmeli ve mümkün olduğu kadar kısa olmasını sağlamalısınız.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz :

Elon Musk: SpaceX Starlink ile İnternet Hızları Bu Yıl İkiye Katlanacak

Sağlık Alanında Nesnelerin İnterneti: IoT

İnternetin Sonuna Geldim Diyenler İçin Tasarlanmış 15 Web Sitesi

İBB’den Öğrencilere Kütüphanelerde Aylık 150 GB İnternet Müjdesi

 

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.