Öğrenci Kariyeri Banner

İnternetin Sonuna Geldim Diyenler İçin Tasarlanmış 15 Web Sitesi

İnternetin Sonuna Geldim Diyenler İçin Tasarlanmış 15 Web Sitesi

Teknolojiyle daha da fazla etkileşimde olduğumuz zorlu karantina günlerinde interneti tam olarak amacımıza uygun kullanmanın birçok yolu var. Kullanırken keyif alacağınız, işinize yarayacak hatta ve hatta hayatınızı kolaylaştıracak web sitelerini sizin için derledik.

 

TasteDive

1. madde

Daha önce izlediğiniz ve etkisinden çıkamadığınız filmlerin benzerlerini izlemek istiyorsanız, izlediğiniz filmi yazıyorsunuz ve site size tam da o kategori ve konuda başka film alternatifleri sunuyor.

 

Tunefind

tunefind

Dizi ve filmlerde çalan müziklere odaklanmaktan izlediğinizi anlamıyorsanız bu web sitesinde dizi ve filmlere özel hazırlanmış playlistlere girerek bugüne kadar çekimleri sırasında kullanılan tüm müziklere erişebilirsiniz.

 

Hemingway Editor

hemingway

Yazdığınız makalelerin doğruluğundan veya imla kurallarından şüphe ediyorsanız makalelerinizi bu siteye yükleyebilirsiniz. Bu site aracılığıyla makalenizin doğruluğunu test edip yanlışlarınızı detaylı bir şekilde gözden geçirebilirsiniz.

 

Tempail

tempail

İşlem yapmak için herhangi bir siteye üye olmanız gerekiyorsa veya geçici bir süreliğine üye olmanız gereken bir platform varsa ve siz kişisel mail adresinizi vermek istemiyorsanız bu site üzerinden alacağınız sahte mail adresiyle bazı oyun siteleri, web siteleri veya uygulamalara kayıt olabilirsiniz.

 

Forvo

Bildiğiniz, öğrenme aşamasında olduğunuz veya öğrenmek istediğiniz herhangi bir dildeki kelimelerin doğru telaffuzundan emin olamıyorsanız, bu sitede her dilde istediğiniz kelimenin sesli telaffuzunu duyabilirsiniz.

 

Ancient Cities Turkey

6. madde

Ülkemizdeki tüm antik kentleri harita üzerinde bir arada görebileceğiniz bu site sayesinde, antik kentlere dair bilinmesi gerekenleri de öğrenebilirsiniz.

 

Midomi

midomi

Durduk yere modası geçmiş veya çok kısa bir süre önce dinlemiş olduğunuz ama adını bir türlü hatırlayamadığınız ve sürekli mırıldanıp durduğunuz o şarkıyı bulmanıza yardımcı olacak bu web sitesine sadece mırıldanın ve aradığınız şarkıyı bulun.

 

Let's Enhance

enhance

Eskide kalmış, düşük çözünürlüklü ve önemli fotoğraflarınızı bu siteye yükleyerek daha net ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde etmeniz mümkün.

 

Europass

europass

Eğer Avrupa ülkelerinden birine iş başvurusu yapacaksanız, Avrupa Birliği’nin de resmi olarak kabul ettiği formatta CV oluşturabilmek için tamamen ücretsiz bir şekilde bu sitedeki “Europass” formatlarını indirebiliyor ve kendi CV’nizi oluşturabiliyorsunuz.

 

Phrasebank Manchester

phrasebank

Manchester Üniversitesi tarafından oluşturulmuş bu sitede, akademik yazım süreçlerinizde kullanabileceğiniz tüm kalıplar ve cümle türlerini bulabilirsiniz.

 

Drive & Listen

11.madde

Dünya üzerinden istediğiniz herhangi bir şehri seçip o şehirde aktif olarak hizmet veren radyo kanallarına erişerek arabayla keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

 

Zoomquilt

12.madde

Sonu gelmeyen ve izledikçe daha fazla izleme isteği getiren derin bir simülasyon örneği yaşamak istiyorsanız hiç durmayın ve bir an önce bu yolculuğa çıkın.

Web Capture

capture

Herhangi bir site üzerinde sayfalarca süren metin veya içeriklerin ekran fotoğrafını tek seferde almak isterseniz bu siteden yararlanabilirsiniz.

 

Dear Photograph

14.madde

Nostaljiyi günümüzde yaşamak isteyenlere özel, geçmişin tozlu raflarına takılıp kalmış eski fotoğraflarınızı güncel yaşantınızla harmanlamak isterseniz bu sitede geçmiş ve günümüzü tek bir fotoğrafta birleştirerek tamamlayabilirsiniz.

 

Explore

15.madde

Siz de canlıların doğal yaşamlarını ve günlük hareketlerini merak ediyorsanız 24 saat boyunca kullanılan gizli kameralarla çekilen birçok canlının hayatının görüntüsünü canlı olarak izleyebilirsiniz.

 


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

1 Yorum

  • Mert Şahin

    Harika

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.