Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'dan İçerik Üreticileri İçin Yeni Gelir Yolu!

Instagram'dan İçerik Üreticileri İçin Yeni Gelir Yolu!

Instagram, platformdaki içerik üreticilerine yeni bir kazanç yolu açmak amacıyla, artık paylaşımların ve reels videolarının ücretli şekilde görüntülenebildiği yeni özelliği açıkladı. 

Günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, içerik üreticileri için ücretli abonelik sistemini geçtiğimiz günlerde kullanıma sunmuştu. Bu sistemle birlikte gelecek bazı yeni özellikler de duyuruldu.

Instagram'ın başında olan Adam Mosseri, Twitter'dan yaptığı açıklamada Instagram içerik üreticilerinin gönderi ve reelslerini bir ödeme duvarı arkasına saklayabileceğini belirtti. Ayrıca abonelere özel sohbet odaları ya da doğrudan sohbet gibi imkanlar da platformun yeni özellikleri arasında olacak.

Adam Mosseri'nin Konuya İlişkin Attığı Tweet:

 

Instagram bu özelliği ABD merkezli 10 içerik üreticisi ile test etmeye başlamış, sonradan binlerce içerik üreticisinin kullanımına açmıştı. Platformdaki aylık üyelik ücretleri ise 99 sent ile 99 dolar arasında. 

Mark Zuckerberg daha önce yaptığı açıklamada Facebook ya da Instagram'daki içerik üreticilerinin abonelerden kazandıkları paradan 2024'e kadar herhangi bir kesinti yapmayacaklarını duyurmuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.