Öğrenci Kariyeri Banner

Genç Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap!

Genç Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap!

Büyük bir çoğuluğun içinde bir girişimci ruhu saklı ancak nereden başlayacağını, nasıl ilerleyeceğini bilemeyenlerin sayısı da bir o kadar fazla. Bu karmaşanın içerisinden sizleri çekip alacak, hepsi birer rehber niteliğinde kitap önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

İşte her girişimci ya da girişimci adayının, yolun başındayken mutlaka okuması gereken kitaplar...

1- Outliers (Çizginin Dışındakiler) - Malcolm Gladwell 

Outliers başarılı insanların nasıl hareket ettiğini, büyüme çevresinin ya da IQ'nun nasıl etki ettiğinin üzerinde duruyor. Bu kitapta en dikkat çeken nokta ise başarının insan hayatında nelere mal olduğunu ve onu nasıl elde edeceğinizi anlatmasıdır.

2- Yalın Start-Up - Eric Ries

Eğer bir start-up fikriniz varsa kesinlikle okumalısınız. Start-up kurmak geleneksel eğitim sisteminde sıkışmış olan bizler için hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu. Yazar bu kitapta çoğu girişimin neden başarısız olduğunu ve nerelerde kritik hatalar yapıldığını anlatıyor. 

3- Zengin Baba Yoksul Baba - Robert T. Kiyosaki

Robert Kiyosaki bu kitabında aktif bir şekilde yatırım yapmanın yüklü bir maaş almanızdan neden daha iyi olduğunu anlatıyor. Ayrıca dünya üzerindeki vergi sistemlerinde bir girişimci olarak nasıl yararlanacağınızı açıklıyor.

4- 80/20 Kuralı - Richard Koch

“Sonuçların yüzde 80’i sebeplerin yüzde 20’sinden kaynaklanır. O yüzde 20’yi bulun ve hayatınız sonsuza dek değişsin.” Kitaptaki en meşhur cümlelerden biri. Richard Kord bu kitabında insanların bazen istedikleri hiçbir şeyi elde edemediğinin ve bunun nedenleri üzerinde duruyor.

5- 100 $'lık Başlangıç - Chris Guillebeau

Başarılı girişimlerin bazılarının maddi bir desteği olmadığından ve kuruşluk başlangıçlarla çok başarılı olmuş girişimlerden bahseden bir kitap.sıfırdan başlamış ve tamamen kendi çabaları ile başarılı olmuş 50'ye yakın girişimden bahsediyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.