Öğrenci Kariyeri Banner

İnsan Elinin Değdiği 10 Hayalet Mekan

İnsan Elinin Değdiği 10 Hayalet Mekan

Terk Edilmiş 10 Mekan

 Günümüzden 60 bin yıl önce ortaya çıkan insan, hep üretti, tahrip etti ve terk etti. Hayal edip hayata geçirdiği kadar hayalet bıraktı ayak bastığı mekanları. İnsan fıtratı, devamlı surette heveslere kurban olmakla meşguldü ve bu zincire kurban ettiklerinin halkasını da ekledi. Kimi zaman mecbur kaldı belki de. Kimi zamansa istekleri uğruna zahir olup olmayan her varlığı bir bir harcadı fakat doğa her zaman insanın bıraktığına kucak açtı.

 Biz de ilginizi çekecek, insan elinin değdiği, zamanın aşımına uğramış, sessizliğe ve çürümeye mahkum bırakılmış mekanları derledik. Buz dağının görünmeyen yüzünde oldukça esrarengiz hikayeler olabilir. Bunun tahayyülünü size bırakıyor, görsellere geçiyoruz.

1- Bahamalar'da, Pablo Escobar'ın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı terk edilmiş uçaklarından biri:

 

2- 2. Dünya Savaşı sırasında, Nazi Almanyası’nın savaş araçları su soğutmalı olduğundan, sürekli arızalanıyordu. Hitler emretti ve Sovyetler'in kışına yenilmeyecek bir araç üretilmesini istedi. Bunun üzerine Alman mühendisler kara kışta donmayacak tek şeyin hava olmasından hareketle, hava soğutmalı araç olan Vosvos'u üretti. Arabanın tasarımındaki detayları Hitler bizzat kendisi çizdi. Hatta bir söylentiye göre Hitler, Vosvos'un tasarımına efsane aşkı Eva Braun’ın vücut hatlarını uyarlamış. Şimdilerde üretimi olmayan nam-ı diğer kaplumbağanın bir mezarlık resmini aşağıya bırakıyoruz.

 

3- Gouqi Adası, Çin'in Shengsi Adaları olarak bilinen ve 400 adadan oluşan bölgesinde yer alıyor. Gouqi'deki bir balıkçı köyünde yaşayanlar ana karada balıkçılık yapmanın daha ekonomik olması sebebiyle yıllar önce burayı terk edip gitmişler. İnsanın terk ettiğine doğa sahip çıkmış.

 

4- Kendinizi bulmak isteyeceğiniz en ürpertici yer: Terk edilmiş bir otopsi odası. Kim bilir ne maktuller burada ağırlandı.

 

5- Yakın çağ tarihinin en kanlı olayı olarak anılan 2. Dünya Savaşı'nın kalıntıları hâlâ gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İşte 2.Dünya Savaşı sırasında çölde kaybolan Land Rover:

 

6- Bazen terk edilmek o kadar da hazin sonuçlara yol açmıyor. İnsan, elini ayağını doğadan çekince bakın nasıl bir güzellik sahneye çıkıyor:

Fransa' da terk edilmiş bir demir yolu.

 

7- İlk bakışta elektrikli bir idam sehpasını ya da dişçi koltuğunu andırabilir. Ancak bu Japonya'da terk edilen bir akıl hastanesinin muayene koltuğu.

 

8- Raylara binen onca umudun geride kalanlara içinden el salladığı o kara tren gecikti.

 

9- Her gün Disneyland’e girmek için dolarlar döken binlerce insan olduğu düşünüldüğünde böyle bir eğlence parkının hak ettiği son bu olmamalıydı. Zamanında çocuk kahkahalarının yankılandığı bir lunapark:

 

10- 2. Dünya Savaşında kullanılan uçaksavar kulesi, Viyana, Avusturya. Üzerindeki yazı da oldukça manidar.

Özgün İçerik

 

 

 

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.