Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Seviyenize Göre En Çok Okunan Kitaplar!

İngilizce Seviyenize Göre En Çok Okunan Kitaplar!

Yabancı dil gelişimine en çok katkı sağlayan şeylerden biri de okumaktır. Bunun için İngilizce yazılmış makaleler, haberler ve kitaplar, İngilizce gelişimi açısından oldukça etkilidir.

Ancak yazılan her makaleyi ya da kitabı okumaya çalışırsak, ya seviyemizin altında kaldığından ya da anlamakta zorlanacağımız kadar karışık olduğundan çok çabuk pes edebiliriz. Bunun önüne geçebilmek için bir kitabı seçerken seviyemize uygun olup olmadığına çok dikkat etmemiz gerekir.

Bu aşamada sizlerin işini kolaylaştırmak adına, seviyelere göre en çok okunan kitapları bu içeriğimizde listeledik.

İşte İngilizce Seviyenize Göre En Çok Okunan Kitaplar:

 

Beginner Romanlar

A1-A2  seviyesinde olan kitaplar şu şekilde:

The Old Man and The Sea

Yaşlı bir Kübalı balıkçının açık denizde Gulf Stream’e kapılmış olarak dev bir kılıçbalığıyla olan can yakıcı mücadelesi son derece sade ve kuvvetli kelimelerle anlatılıyor. Bu hikâyesiyle Hemingway, yenilgiye karşı cesaret, kayba karşı şahsi başarı temasını kendine has modern üslubuyla yeni baştan heykelleştirmiştir.

Benjamin Button

Yaşlı bir adam olarak dünyaya gelip zamanla gençleşme fikri F. Scott Fitzgerald’ı büyülüyordu. Yazarın iki yıl boyunca zihninde evirip çevirdikten sonra 1922 yılında yazdığı Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi’nde, 1860 yılında yaşlı bir adam olarak doğup giderek gençleşen Benjamin Button’ın hayatını anlatılır.

Intermadiate Romanlar

B1-B2 seviyesinde olan kitaplar:

Oliver Twist

Oliver Twist, düşkünler evinde dünyaya gelmiş ve yetim kalmış bir çocuktur. Daha fazla yemek isteme cesaretini gösterdiği için düşkünler evinden kovulur ve bir cenaze levazımatçısının yanına girer. Orada da kötü muamele görünce kaçar, ama bu kez de yankesici Fagin ve çetesinin eline düşer. 

The Little Prince

Antoine De Saint-Exupéry’nin Küçük Prens’i, çağdaş dünya edebiyatının en çok okunan ve belki de en çok sevilen eseri. Sadece çocukların değil, çocukluğunu içinde korumayı başarmış yetişkinlerin de büyük keyif alarak okuduğu bu kitap, yazıldığı günden bu yana hemen hemen bütün dünya dillerine çevrilerek adeta insanlığın ortak miraslarından birine dönüşmüş durumda

Advanced Romanlar

C1-C2 seviyesinde olan kitaplar şu şekilde:

Angels and Demons

Da Vinci Şifresi isimli romanın da baş karakteri olan Robert Langdon ilk kez bu romanda yer alıyor. Bu romanda Illuminati isimli eski bir kardeşlik örgütü ile Katolik Kilisesi arasında geçen heyecan dolu olaylar anlatılıyo

The Da Vinci Code

Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı yakaladı. New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine 1 numaradan girdi ve aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın 'en çok satanlar' listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı.

1984

George Orwell’in kült kitabı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.