Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz Efsane 10 Site

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz Efsane 10 Site

İngilizce öğrenmek emek ve zaman isteyen bir süreçtir. Kendinizi dinleme, okuma, yazma ve dil bilgisi olmak üzere toplam 4 temel konuda geliştirmek zorundasınız. 

İngilizce okuma (reading) yapmak hem sizin kelime öğrenmenize yardımcı olur hem de dil öğrenme sürecini keyifli hale getirir. İngilizce okuma yaptıkça, sevdiğiniz yabancı dille yazılan kitapları bir bakmışsınız ki ana dilinde okumaya başlamışsınız. Bu başarıya ulaşmanız için en başından kalın kitaplarla başlamak yerine daha kısa metinlerle başlamak sizin yararınıza olacaktır. Böylece, kısa metinleri daha hızlı okuyup bitireceğiniz için de başarı hissini daha etkili hissedeceksiniz.  

Bu yüzden biz de size yardımcı olmak adına, İngilizce okuma yapabileceğiniz 10 siteyi sizler için derledik. 

1. British Council 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-1

Her seviyeden okuma yapabileceğiniz bu sitede, sadece size İngilizce okuma yapma fırsatı sunmuyor, aynı zamanda dinleme, yazma ve dil bilgisi konularında kendinizi geliştirme ayrıcalığını da yakalayacaksınız. 

British Council

2. Voa News 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-2

Bilim, sanat, kişisel gelişim vb. konularda, İngilizce seviyenize uygun okuma yaparken dünyadan habersiz de kalmayacaksınız. 

Voa News

3. News in Levels 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-3

Bu kullanışlı sitede kısa haberleri üç farklı seviyede okuyabilirsiniz. Ayrıca zor kelimelerin anlamlarını haberin hemen altında bulabileceksiniz, sözlük açmanıza bile gerek yok. 

News in Levels

4. BBC 6 Minute English 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-4

Herkes gün içerisinde 24 saate sahip. Siz de sahip olduğunuz bu zamandan 6 dakikasını bu siteye ayırabilirsiniz. Ayrıca bu sitede sesli dinleme de mevcut. 

BBC 6 Minute English

5. Dream Reader 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-5

Akademik İngilizce okuma yapabileceğiniz bu sitede, belki de YDS paragraf sorularında artık zorlanmayacaksınız. 

 Dream Reader

6. Science Daily 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-6

Güncel bilim ve teknoloji haberlerini ve makalelerini bu sitede bulmak mümkün. İngilizcenizi geliştirmeye sevdiğiniz konularda devam etmek sizin için artı bir yol olacak. 

Science Daily

7. New Scientist 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-7

Değişen konu başlıklarından istediğinizi seçip arzu ettiğiniz okumaları yapabilirsiniz. Ayrıca bu sitede podcasts seçeneği de mevcut. 

News Scientist

8.  Psychology Today 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-8

Hem İngilizce okuma yapıp psikoloji alanında kendinizi geliştirebilirsiniz hem de kendinize, ana dili İngilizce olan bir terapist bulabilirsiniz, bu da sizin konuşma (speaking) becerinize yardımcı olur. 

Psychology Today

9. National Geographic 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-9

Mükemmel bir arayüze sahip bu sitede aradığınız konu başlıktaki makaleleri kolayca bulabileceksiniz. Böylece, sevdiğiniz okumaları yaparken hem de İngilizcenizi geliştireceksiniz. 

National Geographic

10.  The New York Times 

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 10 Site-10

Tüm dünya genelindeki haberleri, bu haber sitesinde bulmak mümkün. Gündemden habersiz kalmamak ve İngilizce okuma yapmak tek bir tık uzağınızda. 

The New York Times

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz;

İngilizcenizi Geliştirirken Size Kolaylık Sağlayacak 3 Youtube Kanalı

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Netflix Dizileri

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Uygulama

 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.