Öğrenci Kariyeri Banner

Uzay Yolcusu İlk Turistler Belli Oldu! Konaklama Bedeli Ne Kadar?

Uzay Yolcusu İlk Turistler Belli Oldu! Konaklama Bedeli Ne Kadar?

Uzay Yolcusu İlk Turistler Belli Oldu! Konaklama Bedeli Ne Kadar?

Uzay turizmi şirketi olan Axiom Space, 2022'de yapılması planlanan uzay seyahatine katılacak üç kişiyi açıkladı. 

ABD Houston merkezli Axiom Space şirketi, 2022 yılının Ocak ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) yapılacak seyahat 8 gün sürecek. Seyahate katılacak yolcuları ise Twitter’dan açıkladı.

“Şirketin başkan yardımcısı ve NASA’nın da eski bir astronotu olan Michael López-Alegría’nın kaptanlığını yapacağı seyahatte, 71 yaşındaki ABD’li girişimci Larry Connor, 51 yaşındaki Kanadalı yatırımcı Mark Pathy ve 63 yaşındaki İsrailli işadamı ve eski savaş pilotu Eytan Stibbe” sözleriyle duyurdu.

 

İlk özel uzay yolculuğunun maliyeti ise 55 milyon dolar

İnsanlık tarihinin tamamen özel olan ilk uzay seyahatine katılacak üç kişi bu yolculuğa karşılık kişi başı 55 milyon dolar (yaklaşık olarak 405 milyon TL) ödeyecekler.

 

Turizmin zirve noktası ve insanlığın sonsuz keşfi

Seyahat adına 55 milyon dolar ücret ödeyecek 3 turistten, Larry Conner, Ax-1 uzay yolcuğunda pilotluk, Mark Patty ve Eytan Stibbe mürettebatta özel amaç görevi üstlenecek.

Axiom Space, ilk uzay turistlerinin yörüngede bulunacakları zaman dilimi içinde, yeryüzündeki araştırmacılar için eğitim ve deneyler içeren pek çok yardım projeleri düzenleyeceklerini açıkladı.

Axiom Space başkan yardımcısı López-Alegría, salı günü yapmış olduğu duyurusunda, “Bu öncü uzay yolculuğunun mürettebatı, insanlığın sonsuz keşif ve ilerleme arayışında bir dönüm noktasını temsil ediyor” dedi.

 

SpaceX ile iş birliği ile Uzayda Otel!

Axiom Space, turistik uzay yolculuğunda, Elion Musk'a ait SpaceX firmasının Falcon 9 roketi ve Crew Dragon uzay kapsülünü kullanacak.

NASA, Axiom Space'in ISS'de otel inşa edeceğini duyurmuştu.

Kaynak

 


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.