Öğrenci Kariyeri Banner

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler!

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler!

Harry Potter, J. K. Rowling tarafında yazılmış dünya genelinde kitleleri peşinden sürükleyen bir fantastik roman serisidir. Harry Potter, 7 kitap ve 8 filmden oluşan ve her jenerasyondan insana hitap eden en sevilen film serilerinin başında geliyor. Elbette bu seri ile ilgili bilinmeyen birçok durum var. Efsane Harry Potter serisinin bazı bilinmeyenlerini sizler için derledik!

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler!

1. Her Karakterin İsminin Özel Bir Anlamı Var

J.K. Rowling seriyi kaleme alırken karakter isimlerine özel bir anlam yüklemiştir. Örneğin, Minerva McGonagall'ın ismi Yunan bilgelik tanrıçası olan Minerva'dan gelir ve profesörün karakterine oldukça uygundur. Aynı şekilde Lupin ise kurt anlamına gelen "lupinus"tan türemiştir. Remus Lupin'in bir kurt adam olduğunu düşünürsek son derece uygun bir isimdir.

2. Nicolas Flamel Gerçekte Yaşayan Biriydi

İlk filmde karşılaştığımız Nicolas Flamel felsefe taşını bulan kişidir ve aynı zamanda taşın koruyucusudur. Gerçek hayatta ise 14. yüzyılda Fransa’da doğan ve yazarlık yapan birisidir. Öldükten sonra, sıradan metalleri altına çevirebilen  Felsefe Taşı’nı yarattığına dair söylentiler çıkmıştır. 

3. Ruh Emiciler Bir Depresyon Sürecinin Eseri

J. K. Rowling, ruh emicileri "soğuk bir duygu yokluğu, içi boşaltmış bir his" olarak tanımlamıştır. Yazar bu seriyi oluştururken kendi hayatından da esinlenmiştir. Bir röportajında, oldukça ürkütücü görünen ruh emicilerin 20’li yaşlarında yaşadığı bir depresyon sürecinin ürünü olduğunu söylemiştir.

4. McGonagall'ın Tahlisiz Aşk Hikayesi

Minerva McGonagall'ın annesi cadı, babası da "muggle"dır. Dünyaya melez bir cadı olarak gelmiştir. Mezuniyetinden sonra Dougal McGregor adlı bir "muggle"a aşık olmuştur. Ancak talihsiz bir şekilde sevgilisini kaybeder.

5. Dumbledore'un Dillere Destan Aşkı

Albus Dumbledore, gençlik yıllarında karanlık büyülere ilgisi olan Gellert Grindelwald’a aşık olmuştu. Bu aşkın sonu ne yazık ki güzel bitmedi. Dumbledore, Grindelwald’ın kötü planlarını öğrendikten sonra onunla bir düello yapmıştır ve bu düello sonucunda kış kardeşini kaybetmiştir. 

6. Seride Seçilen Rakamlar Tesadüf Değil

Ronald Weasley’in babası Arthur Weasley, Harry ile birlikte Sihir Bakanlığı’na girerken telefon kulübesinde 6-2-4-4-2 rakamlarını tuşluyor. Bu rakamlar kesinlikle rastgele seçilmemiştir. İngilizce’de ‘magic’ kelimesine yani Türkçe’deki ‘sihir’ kelimesine karşılık gelir. 

7. Weasley İkizleri Aslında Kızıl Saçlı Değildi

Oliver Martyn John Phelps ve James Andrew Eric Phelps'in canlandırdığı Fred ve George Weasley ikizleri, film çekimleri için saçlarını on yıl boyunca kızıla boyamıştır. 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.