Öğrenci Kariyeri Banner

İBB'den 2000 Sonrası Yapılar Hakkında Açıklama!

İBB'den 2000 Sonrası Yapılar Hakkında Açıklama!

İBB Başkanı İmamoğlu, 2000 yılı sonrası inşa edilen yapılar için İBB'nin almış olduğu yeni kararı açıkladı. İmamoğlu, İstanbul'da artık 2000 yılı sonrasında yapılan binaların da depreme dayanıklılık testine girebileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen  7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından 42 binin üzerinde insan hayatını kaybetmişti. Henüz ilk depremlerin şokunu atlatamamışken 20 Şubat'ta Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi. Bu depremlerin ardından ise tüm gözler yıllardır dile getirilen büyük İstanbul depremine çevrildi.

'2000 Sonrası Yapılar İçin de Başvuru Yapılabilecek'!

Geçtiğimiz günlerde Deprem Bilim Kurulu oluşturulduğunu açıklayan İmamoğlu, İstanbul'daki 2000 öncesi binalarda hızlı bir şekilde dayanıklılık testlerine başlandığını duyurmuştu. Bugün yeni bir açıklama yapan İmamoğlu, İBB tarafından yapılan binalar için 'hızlı tarama' yöntemine artık 2000 yılı sonrasının da dahil edildiğini belirtti.

Öncelik olarak 2000 yılı öncesi yapılan binaları alacaklarını vurgulayan İmamoğlu, paylaşımında, "İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.