Öğrenci Kariyeri Banner

Herkesin Konuştuğu Kısa Film: Save Ralph

Herkesin Konuştuğu Kısa Film: Save Ralph

Save Ralph ismli kısa film sosyal medyanın gündeminde ve en çok konuşulanlar arasında. Bir deney hayvanı olan tavşanın bir günde neler yaşadığını gözler önüne seren kısa filmin yayınlanmasının ardından çok fazla destek aldı ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

Save Ralph, Spencer Susser tarafından yazılıp yönetilen bir stop motion kısa filmdir.

Humane Society International tarafından yayımlananan kısa filmin seslendirme kadrosunda bulunan isimler: Tavşan Ralph karakterini, ünlü yönetmen ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor. Seslendirme kadrosunda ayrıca Zac Efron, Ricky Gervais, ve Olivia Munn başı çekiyor. Tricia Helfer, Pom Klementieff ve Rodrigo Santoro'nun da seslendirme kadrosunda yer almaktadır.

Save Ralph, güzellik uğruna üzerinde deney yapılan hayvanların acı çekişini, bu uğurda öldürülüşünü vurgulayan bu kısa filmde hayvanlara yapılan eziyete dikkat çekiliyor. Güzellik sektörü için hayvanlara yapılan eziyeti çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren kısa filmin etkisinde kalmamak mümkün değil.

Filmin yayınlanmasının ardından insanlar cruelty free marka arayışına girdiler ve bu durum bir nebzede olsa umut olduğunun işareti. 

save Ralph

Peki nedir bu cruelty free?

Birçok ilaç, temizlik ve kozmetik firması, ürünlerini piyasaya sürmenden önce veya raftayken hayvanlar üzerinde deneyler yapıyor. Bu deneyleri yapmayan firmalar ise ürünlerine ekledikleri cruelty free ibaresi ile bunu gösteriyorlar. 

Cruelty-Free, bir ürünün üretim sürecinin herhangi bir aşamasında hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını, hayvanların hiçbir aşamada zulme uğramadığını ifade eder. Bu ürünlerin ambalajlarının üzerinde ‘’Cruelty-free’’ yazar veya küçük bir tavşan logosu yer alır.

Satın aldığınız bir üründe bu logoyu göremiyorsanız, muhtemelen hayvan dostu olmayan bir markanın ürününü tercih ediyorsunuz demektir.

 

 

 


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.