Öğrenci Kariyeri Banner

Beslenme İş Ve Okul Hayatını Etkiler Mi?

Beslenme İş Ve Okul Hayatını Etkiler Mi?

Pandemi döneminde hepimiz evden çalışmaya başladık. Her alanda olduğu gibi yeme-içme alışkanlıklarımız da bu süreçte değişime uğradı. Aslında hepimiz için çok önemli olan beslenmemize yeterince dikkat ediyor muyuz? Beslenme şeklimizin okul ve iş hayatımızdaki etkilerini biliyor muyuz? Bu yazımızda 5 maddede sağlıklı beslenmenin iş ve okul hayatımıza olumlu yönlerini derledik.

1. Odak süreniz artar

odaklanma

Evden çalışmak hepimizde büyük odak sorunlarına yol açtı. Gerek ders çalışırken gerek iş yaparken evde pek çok unsur dikkatimizi dağıtabiliyor. Bunun önüne geçmek için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenmek zihinsel faaliyetleri düzenlerken odak problemini de neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.

2. Enerjik ve zinde hissedersiniz

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, bunu hepimiz biliyoruz. Bunun en önemli açıklaması sağılıklı kahvaltı ile güne başlayan kişilerin gün içindeki performanslarının daha yüksek olmasıdır. Sağılıklı bir kahvaltıyla güne başladığınızda kan şekeriniz gün boyu dengede kalacak, siz de enerjik ve zinde hissedeceksiniz. enerjik ve zinde olduğunuzda yapcamayacağınız iş yok, öyle değil mi?

3. Çalışmalarınızdan en yüksek verimi alırsınız

Öğün atlayarak yemek kimine göre kilo vermek için doğru bir adım olarak görünse de aslında vücudumuza zarar veren bir durum. Bilimsel olarak bakıldığında kan basıncındaki değişimler mental olarak kişiyi çok fazla etkiliyor. Bunun en önemli belirtileri ise gerginlik, stres, yorgunluk olarak verilebilir. Sağlıklı ve düzenli yeme alışkanlıkları edinen kişiler konsantrasyonlarını ve mental sağılaklarını koruyabilirler böylece yaptıkları işten en yüksek verimi alırlar.

4. Hata yapma riskiniz azalır

Diğer tüm maddelerin yanında bonus olarak verilebilecek hata riskinin azalması da tabii ki sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla ilgili. Konsantrasyonunuz için sağlıklı beslenirken aynı zamanda kendinizi daha sakin ve mutlu hissedersiniz. Vücudunuza iyi baktığınız zaman mental sağlığınız da iyi olaccak ve yaptığınız iylerde hata riskiniz en aza inecektir.

5. Yaratıcılığınız artar

Açken kişi kendini işe vermekte zorlanır, odak sorunu yaşar. Bunun yanında tüm yaratıcılığını da kaybeder. Sağılıklı beslenen kişilerde bu durum tam aksidir. Sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler iş ve okul hayatlarında her zaman daha yaratıcıdırlar.

 


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.