Öğrenci Kariyeri Banner

Güzellik Algılarımız Nasıl Şekilleniyor?

Güzellik Algılarımız Nasıl Şekilleniyor?

Günümüzde medyada gördüğümüz insanların fotoğraflarında o kadar çok oynama yapılıyor ki, "güzellik" sanki giderek erişilmez bir hale geliyor.

Yapılan bir araştırmaya göre gençler her gün 5,000 reklam mesajına maruz kaldığı öngörülüyor. Bu reklamlar, televizyon, dergiler, web siteleri, bloglar, sosyal medya,  müzik videoları, filmler, cep telefonları üzerinden gençlere ulaştırılıyor. Reklamlarda kullanılan sözcükler, resimler, fotoğraflar ve insanların buralardaki tasvir edilme biçimleri, kendimize yönelik algıları fazlaca etkiliyor. Ayrıca özellikle ergenlik çağındaki gençlerin özendikleri kişileri örnek almalarında büyük bir rol oynuyor.

güzellikalgılarımız

Görüntülerin manipüle edilmesi ise güzellik algımızı nasıl değiştiriyor.

Gördüğümüz fotoğraflarının büyük çoğunluğu, makyaj ve ışıklandırma seçimlerinin yanı sıra, bilgisayarda fotoğraflar üzerinde yapılan düzenlemeler ile elde ediliyor. Bu gerçek dışı, düzenlenmiş imaja uymayan bizler ise her geçen gün kendimizi daha anormal hissetmeye başlıyoruz. İşte bu yüzden medyada gördüğümüz gerçek dışı imajları kendi  dış görünüşümüz ile karşılaştırmanın anlamsız olduğunu anlamamız gerekiyor.

Bunun İçin Neler Yapabiliriz?

  • Medyaya eleştirel bir gözle bakın.
  • Fotoğraflardaki manipülasyonun sadece cilde yapılmadığını unutmayın.

Rötuşların sadece modellerin cildine uygulanmadığını bilmelisiniz. Bilgisayar ile yapılan rötuşlarda, modellerin bacak boyları uzatılıyor, beden ölçüleri değiştiriliyor… Bazen öyle çok rötuş yapılıyor ki, aynı modeli gerçek hayatta gördüğünüzde tanımayabilirsiniz.

  • Pozitif yönlerinize odaklanın.

Dış görünüşün dışında güçlü yönler ve becerilere odaklanan pozitif sosyal medya kaynaklarını takip edin, kendinizdeki olumlu, geliştirmeniz gereken yönleri keşfedin.

güzellik

Özgün İçerik

 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.