Öğrenci Kariyeri Banner

Gündüzü Olmayan Gece:15 Temmuz

Gündüzü Olmayan Gece:15 Temmuz

15 Temmuz, bir yanı kahramanlık destanı diğer yanı acı. Evinden son kez çıktığını bilmeden meydana koşan babalar, anneler, abiler, ablalar... Yetim kalan çocukların feryatları, kendilerini korkusuzca tankların önüne atan kişilerin yüreğindeki cesaret... 15 Temmuz dirilişin adı.

Bugün 15 temmuz’un dördüncü yıl dönümü. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafından yapılmaya çalışılan başarısız darbe girişimidir. Halkın  ülkenin kalkanı olduğunu gösterdiği gecedir. Milletin Çanakkale ruhu ile yeniden ayağa kalktığı gecedir. Demokrasi ve Milli Birlik günüdür.

15 Temmuz gecesi ne oldu?

Dil, din, ırk fark etmeksizin bu ülkede aynı bayrağın altında yaşayan herkes ülkesini yani namusunu koruma görevini üstlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar Türkiye’nin kaderine yön verdi.Darbe ve işgale karşı bir destan yazılıyor , bir  devrim gerçekleşiyordu . 15 Temmuz gecesi binlerce yürek aynı anda çarptı ve yüzyıllık mücadele birkaç saate sığdırıldı . 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye’de; selalarla güç bulan , ezanla dirilen, dualarla korunan bir millet vardı.O gecenin en acı tarafı ise yüreği halis yumruğu demir şehitlerimizin olması. 15 Temmuz gecesi 248 şehidimiz oldu(180 sivil, 62 polis, 6 asker) dile kolay 248 şehit ,ateş düşen 248 ocak.

 15 Temmuz’da şehit olan kişileri anmak için ne yapılıyor?

Şehitlerimizin isimleri devlet kurumlarına(okullar,hastaneler vb.),köprülere,sokaklara,caddelere,hatıra ormanlarına verilerek yaşatılmaya çalışılıyor.Bunun en büyük örneklerinden biri 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerin başında gelen şehit Ömer Halisdemir.Kahraman askerimizin adını yaşatmak için Niğde Üniversitesinin adı   Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildi.Bu şekilde ailelerinin yüreğine bir nebze de olsa su serpiliyor.

 Gururumuz, kahramanlarımız 15 Temmuz şehitlerimizi, darbecilerin durdurulmasının sene-i devrinde dualarla anıyor Gazilerimize ise saygılarımızı sunuyoruz.

...

Meğer ben, şehit olmuşum baba.

Bil ki yalnız değilim burada.

Yine ordudayım,

Şehitler ordusunda.

...

 

Bonus:

Şiirin devamını dinlemek isteyenler için.

 

Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Rumeysa İRMAK tarafından oluşturulmuştur.


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.