Öğrenci Kariyeri Banner

Google, Tehlikede Olan Android Telefonları Açıkladı!

Google, Tehlikede Olan Android Telefonları Açıkladı!

Teknoloji devi Google, başta Samsung ve Vivo olmak üzere işlemcilerdeki bir güvenlik açığı sebebiyle tehlikede olan android telefonları açıkladı. Bu açıkların kapatılması için telefon üreticilerinin yazılım güncellemesi yayınlaması bekleniyor.

Android işletim sisteminin aynı anda birden fazla işlemci modeli ve üretici yazılımına uyumlu şekilde çalışması için gerçekleştirilen düzenlemeler, beraberinde sorunları da getiriyor. Google, son raporlarında Samsung tarafından üretilen bazı Exynos işlemcilerin güvenlik sorunlarına açık olduğunu duyurdu. 

Google'ın Kendi Telefonu da Etkilendi

Bu güvenlik sorunundan Google’ın kendi ürettiği bazı Pixel modelleri de etkilenirken, listede aynı çipleri kullanan vivo tarafından üretilmiş modeller de yer alıyor. Samsung’un arabalardaki 5G bağlantılarını sağlamak amacıyla ürettiği Exynos Auto T5123 isimli çipi de aynı sorundan etkileniyor. 

Google’a göre tehlikede olan ve yazılım güncellemesi bekleyen Android telefonlar ve cihazlar şu şekilde:

  • Samsung: S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21s, A13, A12, A04
  • Vivo: S16, S15, S6, X70, X60 ve X30
  • Google: Pixel 6 ve Pixel 7
  • Exynos Auto T5123 işlemcisine sahip arabalar.

TechCrunch tarafından da doğrulanan bilgilere göre Google ve Samsung, bu sorunları çözmek için bir güncelleme yayınlayacak. Bu güncelleme, söz konusu güvenlik açıklarını düzeltmeyi ve potansiyel saldırılardan kullanıcıları korumayı hedefleyecek. Bu sebeple gelecek olan güncellemelerin, güvenlik açıklarından etkilenilmemesi için hemen yüklenmesi öneriliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.