Öğrenci Kariyeri Banner

Google, Çok Kullanılan Hizmetini Devre Dışı Bıraktı!

Google, Çok Kullanılan Hizmetini Devre Dışı Bıraktı!

Google, internet sitelerinde oturum açmaya yarayan hizmetini devre dışı bıraktı. Bu kararın nedeni, Google hesap bilgilerinin ele geçirilmesi.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmekti. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlayabiliyorlardı.

Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermiyor.

Amaç: Siber Saldırılara Karşı Güvenlik

Google'ın neden böyle bir şey yaptığını tahmin etmek zor değil. Bu sistemin kullanıldığı siteler siber saldırıya uğrarsa, Google hesabına ait bilgiler ele geçiriliyordu. Alınan kararla böyle bir risk ortadan kaldırıldı.

Google'ın aldığı karar ile Google hesabınızdaki şifreyi kullanarak hiçbir internet sitesine hesap bağlama işlemi yapamayacaksınız. Ancak Google hesabını kullanarak bir platforma kaydolmak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mümkün olacak.

Ama bu kez de Google'ın "Uygulama Şifreleri" özelliğini aktif etmeniz gerekecek. Uygulama Şifreleri'nin Google'ın iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile birlikte kullanılıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.