Öğrenci Kariyeri Banner

Günümüzün Başarılı Kadınlarından 5 Önemli Tavsiye

Günümüzün Başarılı Kadınlarından 5 Önemli Tavsiye

Son yıllarda iş dünyasında, özellikle ekonomik aktivitelerde kadının inanılmaz yükselişi söz konusu. Şirket yönetiminden patronluğa, tüketimdeki paylarından trend belirleyici olmalarına, her alanda etkileri hızla artıyor. Onların liderlikleri herkese ilham veriyor. Bu yazımızda başarılı kadınların yolculuklarında edindikleri tecrübeler doğrultusunda sizlere ilham olacak 5 önemli tavsiyeyi sizler için listeledik.

1.JK Rowling: Israr Et, Israr Et, Pes Etme!

rowling

K Rowling, 1990’da yetenekli genç büyücü Harry Potter’ın başrol oynadığı kitap serisi üzerinde çalışmaya başladı. 2007’de popüler dizinin yedinci kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yâdigarları’nı tamamladı. ''Hayatta her zaman her şey yolunda gitmeyecek ve hep güneşli günler görmeyeceksiniz ama sakın pes etmeyin! Aksilikler ve hayal kırıklıkları yaşayacaksınız. Ancak gözünüzü ödülden ayırmayın ve direncinizi yüksek tutun. Elbette başarısızlık her zaman bir olasılıktır, fakat başarısız olmanın en kolay yolu pes etmektir.''

2.Claire Watts: Dinleyin

watts

Perakende ve medya şirketi QVC’nin CEO’su Claire Watts, her hafta “açık kapı saatleri” düzenliyor. Bu şekilde, şirketinde kendisiyle konuşmak veya ona bir şey sormak isteyen herkesin kendisiyle iletişime geçebilmesini sağlıyor. Ayrıca bu yolla stajyerlerden sosyal medyayı öğreniyor ve teknoloji ekibiyle mobil stratejisini geliştiriyor.

''Kimse senin görüş açının dışında olmamalı ve her zaman gözlerini ve kulaklarını açık tutmalısın.''

3.Sophia Amoruso: Esnek Olun

sophia

İşinizi yapmak, sıklıkla iş tanımında olmayan şeyleri de yapmaktır. Odaklanılması gereken en önemli şey ise, işi her yönüyle halledebilmektir. Bir şeyleri başarmak için bize verilen görevler ve aşılması gereken engeller konusunda esnek olabilmeliyiz.

“En çok hangi dört kelimeden nefret ettiğimi bilmek ister misiniz?: ‘Bu benim işim değil.’ Benim hayatında bu kelimelere yer yok. Günün sonunda, hepimiz tek bir amaç için buradayız. O da şirketin başarılı olması.” / Sophia Amoruso’nun kurucu ve CEO’su Nasty Gal

4.Oprah Winfrey: Hatalarınızı Kabul Edin

oprah

Oprah Winfrey’in kitlesel çekiciliğinin en önemli sebebi, kendi hakkında dürüst olmasıdır. Geçmişte birçok hata yaptığını ve hâlâ hatalar yapabileceğini kabul eder. Böylece dünyanın en etkili ve ilham verici insanlarından biri olarak gücünü güvence altına alıyor. Kimse mükemmel değildir, herkes hata yapar.

5.Kate White: Zorluklara Meydan Okumaya Devam Edin

kate

Popüler kadın dergisi Cosmopolitan’ın editörü olan Kate White, mutlu olduğunuz anda bir işten ayrılma zamanınızın geldiğini söylüyor. Bu kulağa biraz mantıksız gelebilir. Ancak çoğu zaman mutlu olduğunuzda ve işi biraz fazla iyi bildiğinizde, kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İşi tam olarak nasıl yapacağınızı bildiğinizde, artık pek zorlanmazsınız. Hâlbuki zorluklara meydan okuma, bizi ileriye götürür ve gelişmemizi sağlar; hem enerjik hem de motive olmamızı kolaylaştırır.


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.