Öğrenci Kariyeri Banner

Gelecekte En Çok Kazandıracak Meslekler!

Gelecekte En Çok Kazandıracak Meslekler!

Meslek tercih ederken en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri, hatta belki de en önemlisi geleceği olup olmadığıdır. Seneler içerisinde yok olmayacak meslekleri tercih ettiğimiz takdirde, uzun yıllar boyunca iş bulma ve gelir sıkıntısı çekme durumu söz konusu olmaz.

Yazılım Mühendisliği

Dünyanın neresine giderseniz gidin, yazılım mühendisi olarak iş bulabilirsiniz. Yazılım geliştiricileri olmadan muhtemelen teknoloji şu anki olduğu seviyeye gelemezdi. Bu nedenle onlara hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuluyor.

Dijital İçerik Üreticiliği

Sosyal medya, insanların bir parçası hâline geldi. Hitap ettiğiniz kitle sayesinde markalar size sadece bir ürünü göstermeniz karşılığında çok yüksek miktarlarda ödeme yapabilir. 

UI / UX Tasarımcılığı

UI tasarımcı, bir uygulama ya da web sitesinin nasıl göründüğü ile ilgilenirken UX tasarımcı ise kullanıcıların bu uygulama ya da web sitesi ile nasıl etkileşime girdiği ile ilgilenir. UI ve UX tasarımcılarının en önemli görevi, kullanıcıların karmaşık bir arayüz karşısında kötü bir deneyim yaşamasının önüne geçmek ve kullanıcının hizmetten memnun kalmasını sağlamaktır.

Veri Analisti

Veri analistleri, çok sayıda verinin analiz edilmesi sürecinde kilit bir rol oynuyor. Kayıtlı verileri analiz edip raporlamak ve şirketin daha iyi kararlar almasına yardımcı olmak, veri analistlerin en önemli görevlerindendir

E-Sporculuk

Bir e-spor koçunun görevleri arasında strateji belirlemek ve oyuncuları motive etmek gibi görevler vardır. İyi bir strateji belirlemek için iyi bir oyun geçmişinizin olması gerektiğini unutmamalısınız.

Blockchain Mühendisliği

Blockchain mühendisliği, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirmeye odaklanan nispeten yeni bir meslektir. Bu uygulamalar, meraklı üçüncü gözlere karşı korumalı bir işlem gerçekleştirmeyi sağlayan blockchain teknolojisini kullanır.

Yapay Zekâ Geliştiricisi

Yapay zekâ, insan zekâsını taklit ederek geliştirilen sistemdir. Bu alana bu kadar çok ağırlık verilmesinin en önemli sebebi ise diğer birçok meslekte olduğu gibi insanların üzerindeki yükü azaltmaktır.

Siber Güvenlik Uzmanlığı

Bir siber güvenlik uzmanı, mevcut güvenlik açıklarını ve tehditleri tespit etmenin ve bunları kuruluşa zarar vermesini engellemenin yanı sıra iletişim becerilerine de sahip olmalıdır.

Bilgi Sistemleri Müdürü

Bilgi sistemleri müdürü genellikle bir şirketin bilgi işlem departmanında üst düzey bir yetkilidir. Şirketin mevcut teknolojisini değerlendirmek, iyileştirmeler yapmak, strateji geliştirmek, tavsiyede bulunmak gibi görevleri vardır.

Pazarlama Müdürü

Pazarlama müdürü, bir ürün, hizmet, marka ve benzerleri hakkında bilgi vermekten ve müşterileri satın almaya, takip etmeye teşvik etmekten sorumludur.

Halkla İlişkiler Müdürü

Halkla ilişkiler müdürünün görevi, markanın rekabette öne geçmesini sağlamak için marka bilinirliğini arttırmaya yönelik stratejiler geliştirilmesini sağlamaktır.

Bilgi Teknolojileri Müdürü

Bilgi teknolojileri müdürü, bir şirkette her şeyin yolunda gitmesi için ihtiyaç duyulan profesyonellerdir. Projeleri denetlemek ve daha iyi hâle getirmek için ekip çalışmasında iyi olması gerekir. Bu kişilerin ayrıca problemleri çözmekte de başarılı olması gerekiyor ve her şeyden önemlisi, bir lider gibi davranması gerekiyor.

Oyun Geliştiriciliği

Oyun geliştiricileri, video oyununun geliştirilmesinin her aşamasında aktif olarak yer alır. Basit mobil oyunlar tek başına geliştirilebilse de daha büyük video oyunları söz konusu olduğunda birden fazla oyun geliştiricisinin iş birliği yapması gerekebilir. 

Robotik Mühendisliği

Robotik mühendisliği, yirmi birinci yüzyılın en yükselişte olan mesleklerinden biridir. Geleceğin meslekleri arasında muhtemelen en çok kazandıran mesleklerden biri olan robotik mühendisliği, güvenlikten imalata kadar birçok sektörde büyük bir öneme sahiptir.

Bir robotik mühendis mutlaka analitik düşünme becerisine sahip olmalıdır. Geliştirme sürecinin hemen hemen her aşamasında aktif olarak yer alır. Buna sorun giderme aşaması da dahildir.

Web Geliştiriciliği

Web geliştiricileri, bir kuruluşun ya da kişinin web sitesini tasarlar ve gelecekte meydana gelebilecek sorunları takip ederek anında müdahale eder. Bununla birlikte zaman zaman yenilikler de yapabilir. Web sitesinin performansını optimize etmekten de sorumludur.

SEO Uzmanlığı

SEO uzmanı, web sitelerinin arama motorlarında daha sık ve ön sıralarda çıkmasını sağlamaktan sorumludur. Bunun yanı sıra web sitesinin performansını da düzenli olarak takip eder. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.