Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan iPhone Kullanıcılarını Çıldırtacak Yenilik!

Apple'dan iPhone Kullanıcılarını Çıldırtacak Yenilik!

Apple’ın daha fazla gelir elde etmek için planladığı değişikliklerden bazıları ortaya çıktı. Bloomberg’te yer alan habere göre iPhone ve iPad’lere daha fazla reklam gelecek.

Gizlilik çabaları sebebiyle kendi cihaz ve işletim sistemleri içerisinde kullanıcıya olabildiğince az reklam gösteren Apple’ın bu standartları değişiyor. Bloomberg yazarı Mark Gurman’ın haberine göre şirket, gelirlerini artırmak için yeni dönemde, alışılmışın dışında birkaç yöntem kullanacak.

App Store, Apple TV+, Haberler, Hisseler ve Haritaları Kapsayacak 

Apple’ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu Uygulama Takibi Şeffaflığı sayesinde kullanıcılar, hangi uygulamaların onları takip ettiğini anında ekrana gelen bir bildirim ile öğreniyor, tercihlerine göre uygulamaları engelleyebiliyorlardı. Her ne kadar kullanıcı dostu olsa bu özellik, günümüz dijital dünyanın en büyük silahı olan hedefli reklamcılığa da zarar veriyordu.

Mark Gurman’a göre bu reklamlar, yer aldığı uygulamaya göre kullanıcının faydasını gözetecek şekilde planlanacak. Yani App Store’da uygulama ararken göreceğiniz reklam, internette son aradığınız bir ürüne ait değil, daha çok kullandığınız uygulama türlerine göre ‘öneri’ şeklindeki reklamlar olacak.

Mevcut durumda uygulama geliştiricileri App Store’da yapılacak ‘basketbol’ ya da ‘hesap makinesi’ gibi arama terimlerine reklam verip üst sıralarda gözükebiliyorlar. Ancak yeni dönemde bu reklamlar daha fazla olacak.

Şimdilik bilgiler App Store’daki reklamların Today, yani Bugün sekmesinde ve üçüncü parti uygulama indirme sayfalarında da göstereceği şeklinde.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.