Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceğin Çalışma Modeli: Hibrit Sistem

Geleceğin Çalışma Modeli: Hibrit Sistem

ABD merkezli araştırma şirketi olan IDC'nin sonuşarına göre akıllı ve dijital çalışmala alanlarını "geleceğin iş yeri" olarak adlandırıyor. 

Makine öğrenesi ve yapay zekayla oluşturulan dijital çalışma, yapılan işin tamamlanması için mühim olan verinin ve kaynakların erişimini kolaylaştırıp işi daha verimli hale getiriyor. Hibrit çalışma ile birlikte, iş yapılan sektörlerin yeterliliğinin ve niteliğinin günümüzde daha önem kazandığı görülüyor. Bir dijital toplantı da, ofiste ya da evde çalışanların eşit olarak gösterilmesi için dijital donanım fayda sağlamaktadır. 

Microsoft Teams, Rooms özelleğiyle herkesin eşit bir şekilde bulunduğu hibrit toplantılar yapılamaktadır. Hoparlör takip sistemi, jestler ve mimikleri tanımlayarak görüşmede kimin konuştuğuna yardımcı olan kameralar ve kayıtlı olan isimler ve yapay  sana günel tasarımlarla yapay zeka teknojisiyle çalışanlara destek sağlıyor. 

Hibrit Çalışma Modeli Tanımı 

Hibrit Çalışma Modeli Tanımı 

Hibrit çalışma, çalışanların haftada birkaç gün ofisten birkaç günü ise evden çalıştıkları modeldir. Hibrit çalışmanın amacı evden veya ofisten çalışan insanların soru işaretlerini en aza indirmektir. Verimliliğini arttırmak işlerini geleceğe taşımak isteyen şirketler, çalışanların verilmliliklerini arttırarak iş memnuniyetini arttırmaya yönelik olarak hibrit çalışma modelini geliştirmektedir. 

Hibrit Çalışma Sisteminde Önemli Noktalar 

Hibrit Çalışma Sisteminde Önemli Noktalar 

Ofisten çalışmanın birkaç dezavantajı mevcuttur. Ofiste çalışan insanlar çok sesli ortamlarda dikkati dağılabilir. İşe gidip gelirken, yolda uzun zamanlar geçirmek çalışanları olumsuz yönde etkileyebilir. Kendi özel alanı olmayan çalışanlar, güvensiz hissedebilirler. Pandemi dönemi ile birlikte bu dezavantajları görmemizi ve çözüm üretmemizi sağladı. Hibrit sistem ise bu dezantajları ortadan kaldırabilir. Hibrit sistemde birkaç gün ofiste çalışma sistemi ile yolda geçirilen zaman problemi ortadan kaldırabilir. Gelecekte hibrit sitemin artışı beklenmektedir. Çalışanların kendine zaman ayırmasıyla verimliliğin artışı sağlanabilir. 

Hibrit Çalışma ve Şirketler 

Hibrit Çalışma ve Şirketler 

Dijitalleşen dünyamızda hibrit çalışma modelini birçok firma kullanmaktadır. Microsoft ve Google bu sistemi gerçekleştiren şirketler arasındadır. Anketlerle de desteklenen bu çalışma modeli, şirket yöneticilerinin ya da liderlerin bu sistemi desteklediği görülmektedir. Yönetiler çalışanları için güvenli ve geliştirilebilen bir altyapı olması konusunda ısrarcıdır. Hibrit çalışma sistemi, çalışam verimliliğini arttırdığı için faydalı bir sistem olarak görülmektedir. Bu sistem, çalışanların ve şirket sahiplerinin arasındaki dengeyi sağlamaktadır. 

 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.