Öğrenci Kariyeri Banner

Endüstri 4.0 İle Fabrikalar Dönüşüyor

Endüstri 4.0 İle Fabrikalar Dönüşüyor

Gelişen teknoloji, bu zamana kadar birçok yeni imkanın kapılarını aralamıştır ve buna gelişimler ile birlikte devam etmektedir. Teknolojik gelişmelerin endüstriyel alanda oynadığı rol ise büyük bir payda da yer almaktadır. 

Endüstri 4.0, şirketlerin ürünlerini üretme, geliştirme ve dağıtma konusunda çığır aşıyor.  Üreticiler, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut bilişim ve analitik, yapay zeka (AI) ve makine öğretimi gibi faaliyet gösteren teknolojileri üretim tesislerine ve operasyonları gibi aşamaları bütünleştiriyor.

Endüstri 4.0 İle Üretim 

Endüstri 4.0 İle Üretim 

Akıllı fabrikalar, verileri toplayan ve analiz eden ve daha iyi karar vermesini sağlayan gelişmiş sensörler, gömülü yazılımlar ve robotikleri bünyesinde bulundurmaktadır. Üretim operasyonlarından elde edile veriler kurumsal kaynak planlaması, tedarik zinciri, müşteri hizmetleri ve diğer kurumsal sistemlerden elde edilen operasyonel veriler ile bütünleştirip daha önce silolanmış bilgilerden yeni bir sistemden görünürlük ve içgörü seviyeleri oluşturulduğunda daha da yüksek seviyede veriler elde edilir.

Endüstri 4.0 İle Üretim 

Bu teknoloji, otomasyonun artmasına, tahmine dayalı bakıma, süreç iyileştirmelerinin kendiliğinden güncellenmesini ve daha da önemlisi müşteriler açısından daha önce mümkün olmayan yeni bir verimlilik ve yanıt vermesine olanak tanır. Akıllı fabrikalar geliştirmek, dördüncü sanayi devriminde olan üreticiler için inanılmaz bir imkan oluşturur. Üretim ortamındaki sensörlerden toplanan büyük payda da verinin analiz edilmesi, üretim varlıklarının gerçek zamanlı görünürlüğünü gerçekleştirir ve ekipmanın kapalı kalma süresini en aza indiren tahmini bakım araçları vardır.  Akıllı fabrikalarda IoT  cihazların kullanımı, daha yüksek üretkenlik ve daha yüksek kalite de hizmet verir.

Yapay zeka destekli robotlar kullanmak, üretim hatalarını azaltır ve paradan ve zamandan tasarruf edilir. Küçük bir yatırımla, kalite kontrol personeli üretim süreçlerini nerede ise oradan takip etmek için buluta bağlı bir akıllı mobil cihaz kullanabilir. Üreticiler, makine öğrenmesi algoritmaları uygulayarak hataları, onarım çalışmalarının daha pahalı olduğu için sonraki aşamada değil de anında yakalayabilir.

Endüstri 4.0 Hangi Teknolojileri Kullanıyor?

Endüstri 4.0 Hangi Teknolojileri Kullanıyor?

  • Nesnelerin interneti (IoT)
  • Bulut bilişim
  • Yapay zeka ve makine öğrenimi
  • Edge Bilişim
  • Siber güvenlik
  • Dijital ikiz

Akıllı Fabrikalarda Hangi Özellikler Vardır?

Akıllı Fabrikalarda Hangi Özellikler Vardır?

  • En iyi kararı alırken veri analizi kullanımı
  • Bilgi ve operasyon süreçlerindeki entegrasyon
  • Özel üretim 
  • Tedarik zinciri 

Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.