Öğrenci Kariyeri Banner

Geçmişten Günümüze Popülerliğini Filmlerde Kazanmış Müzikler

Geçmişten Günümüze Popülerliğini Filmlerde Kazanmış Müzikler

Bir filmin kaliteli olması için birtakım bileşenlere ihtiyaç vardır. Mesela çok iyi bir görüntü yönetmeni, sağlam bir hikaye kurgusu, başarılı oyunculuklar. Peki, bütün bunları bir araya getirsek dahi bir film kaliteli sınıfına girer mi? Pek çok kişinin göz ardı ettiği, ancak kaliteli filmlerin hepsinde var olan ve tüm bu saydıklarımızı birleştiren bir güzellik var: Film müzikleri.

Ve bu müzikleri sizin için derledim.

  1. THE RİGHTEOUS BROTHERS- UNCHAİNED MELODY- GHOST FİLMİ

Righteous Brothers’ın ölümsüz müziği, isim olarak çoğu kişinin bilmediği ancak dinlemeye başladığı ilk 5 saniyede tanıyacağı bir müziktir. Ghost filminin romantik sahnesinde arkadan yavaş yavaş çalan aşk müziği.  Açıkçası filme de inanılmaz yakıştığını düşünüyorum. Romantik filmlerin en iddialıları arasında kendine yer ediniyor.

     2. ROY ORBISON- OH, PRETTY WOMEN- PRETTY WOMEN FİLMİ

Orbison ve Bill Dees tarafından yazılan Roy Orbison tarafından kaydedilen bir şarkıdır . Oh, Pretty Woman" daha sonra Richard Gere ve Julia Roberts'ın oynadığı 1990 yapımı Pretty Woman filmi ve 2018 Broadway müzikali Pretty Woman: The Musical için kullanıldı. 

    3. BERLİN- TAKE MY BREATH AWAY- TOP GUN FİLMİ

1986 Amerikan aksiyon drama filmidir. Filmde Tom Cruise , Kelly McGillis , Val Kilmer , Anthony Edwards ve Tom Skerritt rol alıyor.film " Take My Breath Away " ile En İyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü kazanmıştır."  bu aşk şarkısı Berlin tarafından yapılmıştır.

    4. JOE STRUMMER & THE MESCALEROS- MONDO BONGO- MR. AND MRS. SMİTH FİLMİ

Amerikan aksiyon komedi filmidir.Filmin başrollerinde Brad Pitt ve Angelina Jolie , üst orta sınıftan sıkılmışevli bir çift, rakip kurumlara ait suikastçılar olduklarını ve birbirlerini öldürmekle görevlendirildiklerini öğrenince şaşırır. Filmde birçok kulağa hoş gelen müzikler vardır. 

    5. ROSEY- LOVE- BRİDGET JONES'UN GÜNLÜĞÜ FİLMİ

2001 yılı İngiliz yapımı bir romantik komedidir. Otuzlarının başlarında, hâlâ bekâr ve fazla kilolarını vermeye çalışan Bridget Jones, yeni yılla birlikte artık hayatında bir şeyleri değiştirmeye karar verir; sigarayı bırakmayı, kilo vermeyi, hayatının erkeğini bulmayı aklına koyar ve bir günlük tutmaya başlar.

    6. WHİTNEY HOUSTON- I WİLL ALWAYS I LOVE YOU- THE BODYGUARD FİLMİ

 Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp, Bill Cobbs ve Ralph Waite başrollü 1992 Amerikan romantik gerilim filmidir. Konusu bir müzik süperstarını bilinmeyen bir takipçiden korumak için tutulan eski bir Gizli Servis ajanı olan korumayla hikaye başlıyor. Dünya çapında 411 milyon dolar hasılat yapan film, 1992'nin en yüksek hasılat yapan ikinci filmi ve piyasaya sürüldüğü sırada tüm zamanların en yüksek hasılat yapan onuncu filmi oldu. The Bodyguard: Original Soundtrack Album , tüm zamanların en çok satan film müziği ve tüm zamanların kadın bir sanatçının en çok satan albümü oldu. 

    7. JOHN TRAVOLTA- SUMMER NİGHTS- GREASE FİLMİ

Başrollerini John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'in paylaştığı 1978 ABD yapımı müzikal romantik komedidir.

     8.CELİNE DİON- MY HEART WİLL GO ON- TİTANİK FİLMİ

1997 yılı Amerikan yapımı, epik-romantik film. Titanic'in batışı üzerine kurgulanan filmin başrollerini geminin felaketle sonuçlanan ilk seyahati sırasında âşık olan farklı toplumsal sınıflara mensup iki genci canlandıran Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşmaktadır ve bize dünya tarihinin en başarılı müziklerinden birini bıraktı. 

    9.BİLL MEDLY/ JENNIFER WARNES - (I'VE HAD) THE TİME OF MY LİFE- DİRTY DANCİNG FİLMİ

1987 Amerikan romantik drama dans filmidir. Franke Previte,John deNicola ve Donald Markowitz tarafından bestelenen Bill Medley ve Jennifer Warnes tarafından gerçekleştirilen " (I'm Had) The Time of My Life " - bu şarkı pop listelerinde 1 numaraya yükseldi. 1988’de en iyi şarkı dalında Oscar ödülünü 'The Time of My Life' şarkısıyla kazanmıştı.

    10.URGE OVERKILL- GİRL,YOU'LL BE A WOMEN SOON- PULP FİCTİON FİLMİ

 1994 yapımı, kült kabul edilen bir filmdir. Ucuz Roman, En İyi Film dahil 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı almıştır. 

 

BONUS: 2008 yılında yayınlanan Alacakaranlık filminde ününe ün katan bir şarkı.

 ÖZGÜN İÇERİK


Elif Turanlıgil

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Elif Turanlıgil..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.