Öğrenci Kariyeri Banner

Fransa’nın Eiffel Kulesi’nin Gölgesinde Kalmış Nadide Cevheri: Mont Saint Michel

Fransa’nın Eiffel Kulesi’nin Gölgesinde Kalmış Nadide Cevheri: Mont Saint Michel

Fransa… zarafet, tutku ve masalsılıkların ülkesi gibi gelmiştir hep bana. Birçoğumuzun aklına Fransa denildiği zaman Paris ve Eiffel Kulesi gelir. Lakin öyle bir cevher var ki Fransa’ya gidildiği takdirde mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğinin düşünüyorum. Hadi gelin birlikte bakalım bu güzelliğe.

mont saint claire

  • Ülkenin Normandiya ve Bretanya bölgelerince paylaşılamayan Mont Saint-Michel, aslında tam olarak iki bölgenin sınırında bulunuyor ve Yukarı Normandiya bölgesine ait olarak biliniyor. 

fransa

  • Antik çağlardan beri stratejik surlarla çevrili adada M.S. 8’inci yüzyılda bir manastır inşa edilmiş. Yüzyıllar boyunca eklenen ufak tefek binalarla ada farklı dönemlerde farklı gruplara ev sahipliği yapmış. Fransız Devrimi sonrasında bir süre hapishane olarak da kullanılan Mont Saint Michel’de bugün koruma altındaki 60 binada toplam 44 kişi yaşıyor. Ancak adaya her yıl gelen ziyaretçilerin sayısı 3 milyonu aşmış durumda.

fransa

  • Neden cevher dedik Mont Saint Michel’e? Burayı en özel yapan şeylerden biri gel-git olayıdır. Yani Mont Saint-Michel’de günde tam dört kez gel-git yaşanıyor! Etrafınız uçsuz kumsallarla çevriliyken bir anda kendinizi okyanusun ortasında bulabileceğiniz nadide bir yer. Buranın gel-git takvimine bakarak istediğiniz zamanda gelebiliyorsunuz.  Park kurallarına uymazsanız döndüğünüzde arabanızı sular altında bulmak olası. :)

Fransa

  • İçerisinde hem manastır hem bir köy hem de bir kale anlamını barındıran bir konumda bu masal adası. Uçsuz bucaksız yeşillikler bir yanda, bir diğer yanda derin bir okyanus görüntüsü.

mont saint michel

Şayet günün birinde yolunuz Fransa’ya düşerse muhakkak görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Kendinizi ansızın bir masalın içinde bulabilirsiniz bu konumda :)


Büşra Canpolat

Kocaeli Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.