Öğrenci Kariyeri Banner

Evde İdeal Çalışma Ortamı Yaratmanın Yolları!

Evde İdeal Çalışma Ortamı Yaratmanın Yolları!

Evde ideal çalışma ortamını oluşturmanız, işlerinize odaklanmanızı ve daha rahat çalışmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kendinizi iyi hissedecek, evinizin yaşam ve çalışma alanları arasında zihinsel bir ayrım yaratmış olacaksınız. Evde ideal çalışma ortamı yaratırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.

1- Çalışma Moduna Girin

Yataktan ve pijamalarınızla çalışmak verimli bir iş günü geçirmenizi engeller. Sabah uyandığınızda işe başlamadan önce yeni kıyafetler giyin, imkanınız varsa duş alın. Evden çalışırken sanki ofisten çalışıyormuş gibi yemek ve kahve molası verebilirsiniz. 

2- Rahatınıza Bakın

Alanınız sınırlı olduğunda konforlu bir ortam oluşturmanın oldukça zor olacaktır. Ancak çalışırken en azından bir masa ve sandalye kullanabilirseniz işleriniz çok daha kolay hale gelecektir. Bazen sadece bir puf ve dizüstü bilgisayar standı bile gerekli konfor ortamını oluşturmanıza yetebilir. Koltuk gibi çok rahat alanlardan uzak durmanız gerekiyor.

3- Dikkat Dağıtan Şeylerden Uzak Durun

Evde çalışmanın en tehlikeli yanlarından biri her yerde olan dikkat dağıtıcı şeylerdir. Bununla mücadele etmek için ayrı bir çalışma alanı oluşturmanız gerekiyor. 

4- Sosyal Medyaya Ara Verin

Telefonlara bağımlı bir şekilde yaşamak işinize odaklanma konusunda sorun yaşamanıza neden olur. Sosyal medya aşırı kullanıldığında zaman kaybına yol açar. Çalışma saatlerinizde bildirimlerinizi kapatmayı veya telefonunuzu uçak moduna almayı deneyin.

5- Gününüzü Bölümlere Ayırın

Evde çalışırken gününüzü planlamanız oldukça önemli. Planlı ilerlemeyi her zaman önemli fakat evden çalışırken ekstra önem vermek gerekiyor. 

6- Aydınlatmaya Dikkat Edin

Loş alanlarda çalışmak gözlerinize zarar verebileceği gibi aşırı uykulu hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle perdeleriniz tamamen açık olacak şekilde doğal ışıkta çalışmayı deneyin. Eğer evinize doğal ışık gelmiyorsa gün ışığı lambası satın almak çalışma ortamınızı verimli hale getirecektir.

7- Teknolojiden Yararlanın

Teknoloji, rutin bir çalışma gününden çok uzaktayken işlerinizi kolaylaştırabilir ve onlara daha iyi odaklanmanızı sağlayabilir. Evden çalışırken arka planda konsantrasyonunuzu artıracak müzikler çalması odaklanmanızı artıracaktır. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.