Öğrenci Kariyeri Banner

Hayvanlarla İletişim Kurmak Mümkün Olabilir!

Hayvanlarla İletişim Kurmak Mümkün Olabilir!

Yapay zekanın gelişiminin, gelecekte hayal bile edemeyeceğimiz teknolojilere imkan verebileceğini herkes tahmin ediyordu. Ancak hayvanlarla iletişim kurulabileceğini pek az insan düşünmüştür.

Uzun yıllardır filmlere, dizilere ve oyunlara konu olan hayvanlarla iletişim kurabilme özelliği, sandığımızdan daha yakın olabilir.

Hayvanların Söylemek İstediklerini Anlayabiliriz!

British Columbia Üniversitesi profesörlerinden Karen Bakker, yapay zeka öğrenim modellerinin yakında hayvanların dilini çözmemize de yardımcı olabileceğini ifade etti. Gelişen teknolojinin geldiği noktanın, gelecekte kapı aralayabileceği teknolojilere bakış atmamızı sağladığını belirten Bakker, tabiata kulak vereceğimiz sonik devrimin yakın olduğu iddiasında.

Günümüzde yeni ve gelişen yapay zeka teknolojileri, henüz büyüklüğünü bile kavrayamadığımız şeyleri gözler önüne seriyor. Bu bağlamda profesör Bakker, zamanında mikroskopların bize sağladığı avantajı şimdi de yeni yapay zeka teknolojilerinin sağlayacağını belirtiyor.

Bakker'a göre gelecekte hayvanat bahçeleri için Google Translate üzerinden kullanılabilecek bir teknolojinin gerçekleşebilir. Bu teknoloji ile hayvanların söylemek istediklerini çevirebileceğiz ve onları tıpkı bir insanla konuştuğumuz gibi iletişim kurabileceğiz.

Bakker, bu teknolojinin gerçekleşebilmesi için insanların hayvanlara dair verileri yapay zekayla desteklemesi gerektiğini ve bunun da yalnızca yapay zekanın gelişimiyle olacak bir durum olmadığını ifade ediyor. Bu nedenle gelecekte bu yönde çalışmalar görebiliriz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.