Öğrenci Kariyeri Banner

En Fazla Oscar Ödülü Kazanan Filmler!

En Fazla Oscar Ödülü Kazanan Filmler!

Oscar ödülleri, sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biridir Her yıl düzenlenen törenlerde en iyi filmler, oyuncular, yönetmenler, senaristler ve sanatçılar ödüllendirilir.

İşte tarihi yıllar öncesine dayanan dünyanın en prestijli ödülüne en çok sahip olan filmler...

En Fazla Oscar Ödülü Kazanan Filmler!

1. The Lord of the Rings: Return of the King – Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) 

IMDB puanı 9.0 olan ve 11 adet oscar ödülünü elinde bulunduran "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" bu alanda öncü filmlerden biridir. Film, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin son filmidir.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi görsel efekt dahil olmak üzere 11 dalda ödül kazandı.

2. Ben-Hur (1959)

Lew Wallace’ın aynı isimli romanından uyarlanmış epik bir film olan “Ben-Hur”, İsa Mesih’in yaşadığı dönemde Romalıların hüküm sürdüğü bir Ortadoğu ülkesinde geçer.

IMDB puanı 8.1 olan filmin ünlü yarış sahnesi sinema tarihinin unutulmazları arasına girmiştir.

Ben-Hur; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu dahil olmak üzere 11 dalda ödül kazandı.

3. Titanic (1997)

"Titanic”, James Cameron’un yönettiği ve Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrollerinde olduğu tarihteki gerçek bir olayı konu alan romantik bir dram filmidir.

IMDB puanı 7.9 olan film, RMS Titanic adlı geminin 1912 yılındaki kazasını konu almaktadır. 

Titanic; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi özgün şarkı ve en iyi görsel efekt dahil olmak üzere 11 dalda ödül kazandı.

4. West Side Story – Batı Yakasının Hikâyesi (1961)

“West Side Story”, bir Broadway müzikalinden uyarlanmıştır. IMDB puanı 7.6 olan film, 1950’lerde New York City’de iki rakip çetenin arasında geçen modern bir Romeo ve Juliet hikayesini anlatır.

West Side Story; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi özgün şarkı dahil olmak üzere 10 dalda ödül kazandı.

5. The Last Emperor – Son İmparator (1987)

“The Last Emperor”, Çin’in son imparatoru olan Pu Yi’nin hayatını konu alır. IMDB puanı 7.7 olan film, Pu Yi’nin hayatının farklı dönemlerini ele alarak, Çin’in son yüzyılında yaşanan siyasi ve sosyal değişimleri anlatır.

The Last Emperor; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kostüm tasarımı dahil olmak üzere 9 dalda ödül kazandı.

6. The English Patient – İngiliz Hasta (1996)

IMDB puanı 7.4 olan film, İkinci Dünya Savaşı'nda Kuzey Afrika’da geçiyor ve bir uçak kazası sonucu yüzü tanınmayacak şekilde yanmış olan bir adamın hikayesini anlatıyor.

The English Patient; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo dahil olmak üzere 9 dalda ödül kazandı.

7. Gone with the Wind – Rüzgar Gibi Geçti (1939)

Margaret Mitchell’in aynı adlı romanından uyarlanan “Gone with the Wind”, 1939 yapımı bir Amerikan epik romantik filmidir.

IMDB puanı 8.2 olan film, Güney Amerika’da geçen  Amerikan İç Savaşı sırasında ve sonrasında yaşananların hikayesini anlatır.

Gone with the Wind; en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dahil olmak üzere 8 dalda ödül kazandı.

8. Schindler’s List – Schindler’in Listesi (1993)

IMDB puanı 9.0 olan film, İkinci Dünya Savaşı Nazi Almanyası’nda yaşayan Polonyalı Yahudilerin gerçek hayat hikayelerinden ilham alınmıştır.

 Schindler’s List, Oskar Schindler adlı bir işadamının hayatını anlatır.

Güçlü bir etki yaratan müzikleri ve çarpıcı sahneleriyle öne çıkar.

Schindler’s List; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kurgu dahil olmak üzere 7 dalda ödül kazandı.

9. One Flew Over the Cuckoo’s Nest – Guguk Kuşu (1975)

 Ken Kesey’in aynı adlı romanından uyarlanan “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”,  1975 yapımı bir drama filmidir. 

IMDB puanı 8.7 olan film, Oregon’daki bir akıl hastanesinde geçer. 

Film; en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen ve en iyi uyarlama senaryo dahil olmak üzere 5 dalda ödül kazandı.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.